WhatsApp запускає нову зручну функцію «Спільноти»

WhatsApp офіційно запускає «Спільноти» — нову функцію, що пропонує більш структуровані групи обговорення. Вперше її почали тестувати на початку цього року, повідомляє видання TechCrunch.

  • Функція створена для того, щоб допомогти організаціям, клубам, школам та іншим приватним групам краще спілкуватися та залишатися організованими.
  • «Спільноти» приносять ряд нових функцій: засоби керування адміністратором, підтримку підгруп і груп оголошень, голосовий і відеозвʼязок для 32 осіб, обмін великими файлами, реакції емодзі та опитування.
  • Самі спільноти можуть підтримувати групи до 1024 користувачів і пропонувати наскрізне шифрування.
  • «Спільноти» призначені для використання людьми, які вже пов’язані в реальному світі. На відміну від Facebook, WhatsApp базується на номері телефону, тобто люди, які приєднуються до цих дискусійних груп, уже мають певні знайомства один з одним.
  • Однак номери телефонів будуть приховані від ширшої спільноти та відображатимуться лише для адміністраторів та інших осіб у тих самих підгрупах, що й ви.
Фото: WhatsApp

Під час запуску адміністратори наявних групових чатів зможуть перевести свою групу в «Спільноти» або створити свою з нуля. Адміністратори також мають повноваження додавати учасників до груп або надсилати посилання для запрошень.

«Спільноти» структуровані з однією основною групою оголошень, яка сповіщає всіх про найважливіші повідомлення. Але учасники можуть спілкуватися лише в невеликих підгрупах, які схвалив адміністратор. Це може вберегти їх від лишніх повідомлень, до яких вони не мають відношення. Наприклад, учасники можуть створити підгрупу для волонтерського проекту, де лише деяким людям потрібно буде спілкуватися.

Чому це важливо

Запуск «Спільнот» може поставити під сумнів інші додатки, які стали популярними для приватного та великого групового спілкування, зокрема Telegram і Signal. А також стандартні платформи обміну повідомленнями, як-от iMessage, і додатки, призначені для організацій чи шкіл, як-от GroupMe, Band, TalkingPoints, Remind і інші.

У своєму повідомленні генеральний директор Meta Марк Цукерберг також наголосив на аспектах шифрування, зазначивши, що компанія «прагне підняти планку того, як організації спілкуються за рівнем конфіденційності та безпеки».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук