Швейцарська Ringier AG купує стартап Homsters з українським корінням

Читати на RU

Швейцарська медіагрупа Ringier AG придбала стартап Homsters, заснований українським та польським підприємцями. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Що відомо про угоду

  • Ringier AG — це швейцарська медіагрупа із 180-річною історією, у неї в портфелі — біля 140 брендів по всьому світу. У жовтні 2019 року вона виступила інвестором для стартапу Homsters разом із ангельським інвестором Саймоном Бейкером, головою CAV Investment Group та колишнім CEO австралійської REA Group.
  • Сума угоди не розголошується, але йдеться про повний викуп стартапа. Його CEO Дмитро Александров доєднається до команди Ringier AG.

Що це за стартап

  • Homsters — це проект, заснований українкою Марією Рен та польським підприємцем Анджеем Олєйником. У компанії є офіси у Сингапурі, Україні (Київ) та Казахстані. На 2019 рік в українському офісі Homsters працювало біля 40 спеціалістів, вони займалися розробкою продукту та data science-дослідженнями.
  • Команда стартапу працює над продуктами та сервісами, пов’язаними з ринком нерухомості, зокрема, над маркетплейсами для тих, хто цікавиться покупкою будинку. Ці сервіси націлені на конвертацію онлайн-трафіку у клієнтів для забудовників та банків.
  • Зокрема, команда стартапу розробляє AI-двіжок для рекомендацій Homematch, що аналізує поведінку користувача та пропонує йому нову нерухомість. Також стартап керує сервісом для транзакцій у Казахстані, що допомагає продавати до 100 об’єктів щомісяця.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук