Україна 66-та в рейтингу привабливості для талантів

Читати на RU

Бізнес-школа INSEAD та американський дослідницький інститут Portulans Institute опублікували рейтинг привабливості країн для талантів. Україна посіл 66 сходинку в списку.

  • На першому місці в рейтингу Швейцарія. Слідом за нею йдуть Сінгапур, Данія, США, Швеція, Нідерланди, Норвегія, Фінляндія, Австралія та Британія.
  • Україна посіда 66 місце, поруч з Молдовою і Албанією. Це на дві сходинки нижче, аніж у минулорічному рейтингу і на чотири вижче ніж два роки тому.
  • Загалом у списку 133 країни. На останнії місцях в ньому Ефіопія, Конго і Чад.

Як пишуть автори дослідження, Україна стала єдиною країною з рівнем доходу нижче середнього, яка потрапила у верхню половину рейтингу. Решта країн із таким доходом знаходяться аж в останній третині списку.

Україна залишається найкращою країною з рівнем доходу нижче середнього. Однак потрібно врахувати, що більшість даних, використаних для розрахунку індексу збирали ще до повномасштабної війни.

Дослідження є всеосяжним щорічним звітом, який визначає, як країни та міста розвиваються, залучають і утримують таланти. Це ресурс, який дозволяє зрозуміти глобальну картину конкурентоспроможності талантів і розробити стратегії для стимулювання своєї економіки. Звіт за 2022 рік охоплює 133 країни та 175 міст із 79 економік у всьому світі з усіма групами доходу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук