API генеративної нейромережі DALL-E 2 відкрили для загального доступу

Читати на RU

OpenAI випустив довгоочікувану бета-версію DALL-E 2 API у публічний доступ і тепер розробники можуть інтегрувати DALL-E безпосередньо у свої програми та продукти. Як повідомляє TechCrunch, ціна за використання API залежить від розмірів генерованих зображень і стартує з $0,02 за зображення 1024×1024.

Що пропонує API DALL-E 2?

Як і в публічній бета-версії DALL-E 2, API дозволить користувачам генерувати нові зображення з текстового опису бажаного результату (наприклад, «пухнастий зайчик стрибає по полю квітів») або редагувати наявні зображення. 

Microsoft, близький партнер OpenAI, вже використовує DALL-E 2 API в Bing і Microsoft Edge зі своїм інструментом Image Creator, який дозволяє користувачам створювати зображення, якщо результати пошуку не дають потрібного результату.

Додаток для дизайну одягу CALA використовує API DALL-E 2 як інструмент, який дозволяє клієнтам уточнювати ідеї дизайну з текстових описів або зображень, а фотостартап Mixtiles додає API у процес створення творів мистецтва для своїх користувачів.

Які умови використання?

Ціни на DALL-E 2 API залежать від розміру згенерованого зображення. Для зображень 1024×1024 ціна становить $0,02, зображення 512×512 коштує $0,018, а розміром 256×256 —всього $0,016. Компанії, які працюють з корпоративною командою OpenAI, можуть отримати знижки за великі обсяги генерації.

Із запуском API мало що зміниться в політиці компанії. Як і раніше, користувачі зобов’язані дотримуватися умов надання послуг OpenAI, які забороняють використовувати DALL-E 2 для створення явно насильницького, сексуального чи іншого подібного контенту. 

OpenAI також продовжує блокувати користувачам завантаження фотографій людей без їхньої згоди або зображень, на які вони не мають прав, використовуючи комбінацію автоматизованих і людських систем моніторингу.

Чому це цікаво?

У серпні Getty Images заборонила завантаження та продаж ілюстрацій, створених за допомогою DALL-E 2 та інших подібних інструментів. Аналогічні рішення прийняли й інші сайти, зокрема Newgrounds, PurplePort і FurAffinity. Генеральний директор Getty Images Крейг Пітерс сказав тоді, що заборона була спричинена занепокоєнням щодо «невирішених проблем із правом», оскільки навчальні набори даних для таких систем, як DALL-E 2, містять захищені авторським правом зображення, взяті з інтернету.

Заборона на розповсюдження таких зображень в фотобанках виглядає дещо дивною та підриває один з основних напрямків для використання та розвитку генеративних нейромереж, проте, як ми бачимо, вони все ж продовжують розвиватися й стають дедалі поширеними.

Так, заборона на продаж ілюстрацій, створених за допомогою генеративних нейромереж, на деякий час убезпечує художників та фотографів від втрати роботи. Проте рано чи пізно покупці самі відкриють для себе нейромережі та можливо, відмовляться і від фотобанків.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук