Найпопулярніші IT-професії у 2022 році

Читати на RU

Яку професію вибрати в IT-сфері й де потрібно вчитися, щоб стати фахівцем, якого хантять компанії?

Чому зараз слушний час для кар’єри в IT

Сфера ІТ виявилась однією з найстійкіших в Україні в період війни, про це свідчать показники статистики — 85% ІТ-компаній продовжують працювати в нормальному бізнес-ритмі. До початку російської агресії IT-сфера була в першій трійці лідерів української експортної індустрії, після металургії та сільського господарства, зараз ці галузі не можуть нормально функціонувати, тому комп’ютерні технології на першому місці. Отже, якщо ви давно хотіли піти на курси, щоб почати кар’єру в IT — зараз саме час. IT-компанії не лише змогли швидко адаптуватися до нових реалій, вони допомогли своїм працівникам фінансово та організовували релокацію. Важливо, що попит на IT-фахівців продовжує зростати навіть у кризовій ситуації, а середня зарплата не стоїть на місці або падає, а мінімально, але збільшується. Щоб отримати пропозицію щодо роботи в перші місяці навчання, важливо вибрати курси, програма яких ґрунтується на практичних заняттях, а не сухій теорії. Курси від DAN.IT Education розроблені за допомогою унікальної методики Telem, яка базується на практичному навчанні та допомагає розкрити сильні сторони студента. Сьогодні в програмі освітнього центру DAN.IT тільки ті професії, які мають найбільший попит в айті. Нижче ми розповімо, на кого варто вчитися, щоб компанії вас хантили.

Які IT-фахівці найбільш затребувані

1. Дата-аналітик

Хто такий дата-аналітик та чим він займається

Сьогодні всі підприємства, як великі, так і малі, працюють з величезними обсягами даних, і багато залежить від їхньої здатності витягувати з них змістовну інформацію, саме це входить до обов’язків аналітика. Він інтерпретує статистичні дані та трансформує їх у корисну інформацію, яку підприємства використовують для ухвалення важливих рішень. Наприклад, які продукти виробляти, на які ринки виходити, які інвестиції робити чи на яких клієнтів орієнтуватися. Вони також використовують дані для виявлення слабких місць у бізнесі, які потрібно усунути.

В результаті аналіз даних став однією з найпопулярніших професій у світі, а аналітики даних затребувані великими світовими організаціями.

Скільки заробляють дата-аналітики в Україні

Заробітна плата та пільги аналітика даних показують попит на цю посаду, яка зростатиме як на дріжджах. За статистикою, середня зарплата дата-аналітика в Україні — $1600.

Якщо вам близька сфера даних, зверніть увагу на курси power bi в навчальному центрі DAN.IT.

2. FrontEnd-розробник

Хто такий FrontEnd-розробник та чим він займається

У світі веброзробки є frontend та backend, на сьогодні це найпопулярніші професії програмістів. На backend розробники виконують роботу та процеси, які кінцевий користувач не бачить, тому що там використовується математика та логіка, а для frontend потрібно ще й почуття форми, оскільки frontend – це про зовнішній вигляд, а backend – про механіку сайту.

Frontend-розробник працює над вебсайтом або програмою, яку бачить і з якими взаємодіє кінцевий користувач. Як розробнику інтерфейсу, його завдання — це зробити вебсайти функціональними, доступними та не забути про трендовий дизайн. Frontend-інженер працює з менеджерами програм, дизайнерами та клієнтами, щоб з’ясувати, як найкраще розв’язати проблему клієнта.

Коли справа доходить до вибору між кар’єрою у frontend та backend-розробці, вирішальним фактором часто є творчий та візуальний характер frontend. Backend-розробка багато в чому залежить від вирішення проблем, але у вас не завжди є можливість побачити свою роботу, тому що ви зосереджені на процесах, що відбуваються за лаштунками. Frontend-розробка, з іншого боку, набагато більше фокусується на створенні красивого і привабливого інтерфейсу користувача. Якщо вам подобається програмування, а також дизайн та робота з клієнтами, посада frontend-інженера – ідеальна для вас.

Скільки заробляють FrontEnd-розробники в Україні

Все залежить від вашого досвіду, знань та компанії, в якій ви працюєте. Сьогодні середня заробітна плата новачка стартує від $950, а фахівець рівня middle може заробляти від $2600.

Для тих, хто хоче спробувати свої сили у програмуванні, підійде курс front end від DAN.IT.

3. QA-інженер

Хто такий QA-інженер та чим він займається

QA engineer — це професіонал, який знаходить помилки у продукті або програмі перед його запуском, а при необхідності співпрацює з розробниками для усунення проблем. Вони потрібні в багатьох галузях, включаючи автомобілебудування, медичне обладнання, виробництво харчових продуктів й не тільки. QA гарантує, що програмне забезпечення проходить усі перевірки перед його випуском у світ. Він контролює кожен етап проєктування, розробки, тестування та доставки, щоб переконатися, що продукт відповідає стандартам та вимогам якості. Хороший QA Engineer приділяє велику увагу деталям. Він може знайти компроміс між ідеальним і досить добрим результатом, але при цьому бути гнучким для різних продуктів або варіацій процесів.

Скільки заробляє QA-інженер в Україні  

Сьогодні середня зарплата тестувальника-новачка стартує від $800, а фахівець рівня middle може заробляти від $1900.

Давно думаєте про кар’єру QA-інженера? Тоді реєструйтесь на курси тестувальника в DAN.IT.

4. FullStack-розробник

Хто такий FullStack-розробник та чим він займається

Розробник повного стека — це інженер-програміст, який знайомий з усіма рівнями розробки комп’ютерного програмного забезпечення. Ці розробники мають функціональні знання і здатність перетворювати концепцію на готовий продукт. Вони розуміють, як працюють усі процеси, тож можуть передбачати можливі проблеми.

У той час як кожна частина розробки (інтерфейсна та серверна) включає вивчення значного обсягу інформації, розробник повного стека може комфортно працювати як з базою даних, так і з браузером.

Спеціалізації веброзробки існують не просто так, й ідея повного стека розробника не в тому, щоб бути майстром на всі руки. Це необхідно для того, щоб розуміти кожен рівень розробки, а також бути в курсі всіх програмних оновлень. FullStack-розробник повинен комунікувати з усіма членами команди. Особиста взаємодія та комунікативні навички необхідні для управління і роботи з frontend-, backend-розробниками, devops та дизайнерами.

Скільки заробляє fullstack-розробник в Україні

Сьогодні середня заробітна плата новачка стартує від $950, а фахівець рівня middle може заробляти від $2600.

Пройти курси full stack та розпочати кар’єру прямо під час навчання ви можете у навчальному центрі DAN.IT

5. UI/UX-дизайнер

Хто такий UI/UX-дизайнер та чим він займається

Не всі перспективні професії в IT-сфері пов’язані з програмуванням. Наприклад, не менш затребуваним напрямком є ​​UI/UX-дизайн — процес проєктування інтерфейсів для позитивного досвіду користувачів, які взаємодіють із продуктом чи послугою. Успішний вебдизайн зосереджений на потребах користувачів, він допомагає їм швидко та зручно виконувати завдання та досягати цілей. Завдання UI/UX-дизайнера добре продумати інтерфейс продукту, щоб він приваблював, конвертував та утримував цільову аудиторію, підвищуючи лояльність до бренду. Ефективний дизайн взаємодії з користувачем також знижує витрати на розробку та обслуговування продукту, одночасно підвищуючи доступність та простоту використання. Щоб створити позитивний досвід, дизайнери повинні розуміти бажання, мотиви, очікування та біль користувачів.

UX та UI – це два різні елементи єдиного споживчого досвіду. UX належить до досвіду користувача, який фокусується на тому, як все працює і як люди взаємодіють з продуктом. Інтерфейс користувача фокусується на зовнішньому вигляді та макеті.

Скільки заробляє UI/UX-дизайнер в Україні

Заробітна плата новачка в UI/UX-дизайні стартує від $1500.

Хочете почати кар’єру в IT, але вам не подобається кодувати? Тоді обирайте курс ux ui дизайн від DAN.IT.

Інтернет-маркетолог

Хто такий інтернет-маркетолог і чим він займається

Диджитал-маркетинг більше не нішева галузь, він став невіддільною частиною маркетингової діяльності у різних сферах, щоб залучати потенційних клієнтів та трафік.

Як не крути, але маркетологи потрібні сьогодні будь-якому бізнесу, адже без грамотної стратегії просування, якісного контенту, воронки продажу і соціальних мереж — продавати неможливо. Бренди, які хочуть досягти успіху в сучасному диджитал-світі, потребують маркетологів, які зможуть забезпечити просування їхніх продуктів та послуг в інтернеті.

Робота інтернет-маркетолога полягає у підвищенні впізнаваності бренду та залученні потенційних клієнтів через цифрові канали. Плюс бути маркетологом: будні не будуть сірими, адже це не рутинна зайнятість. Ви повинні бути в курсі всіх трендів просування, постійно розвиватися та генерувати креативні ідеї. Маркетологи можуть працювати в агентстві, великій компанії в штаті або на фрилансі з кількома проєктами.

Скільки заробляє інтернет-маркетолог в Україні

Сьогодні рівень заробітної плати маркетолога у середньому $1500.

Зробіть перший крок назустріч новій перспективній професії – реєструйтесь на курс digital marketing у DAN.IT.

Програмування для дітей

Аналізуючи те, наскільки зараз затребувані всі професії у програмуванні та й сам напрям, очевидно, що попит на них тільки зростатиме, а найголовніше, що розпочати кар’єру в IT та працювати на фрилансі можна вже в юному віці.

Нині все більше стають популярними курси програмування для дітей та підлітків, адже сучасні діти з технологіями на «ти» та навчитися кодити, щоб створити власну гру, для них не складно.

На дитячих курсах програмування від DAN.IT маленькі студенти вивчать популярні мови програмування, створять сайти за допомогою конструктора, розроблять мінідодатки та зможуть створити власну гру. Якщо дитині буде щось незрозуміло, їй завжди допоможе викладач, ментор чи курс-координатор.

Чому варто обрати навчання від DAN.IT Education

1. Ніякої сухої теорії

Забудьте про воду та нудні заняття. На курсах DAN.IT навчання побудовано на практичних уроках. Викладачі-практики допоможуть кожному студенту опанувати лише актуальні та необхідні навички, щоб він успішно працевлаштувався.

2. Постійна підтримка

Вам щось незрозуміло з лекції? Чи не вдається зробити домашнє завдання? Це не страшно, бо під час навчання допомагають ментор та курс-координатор. Також студенти можуть звертатися безпосередньо до викладача. Шансів щось не вивчити — нуль.

3. Допомога з працевлаштуванням

73% студентів DAN.IT протягом 3 місяців після навчання одержують офер, а деякі знаходять роботу вже під час курсів. Компанія створила Наглядову раду — це фахівці провідних міжнародних IT-компаній, які стежать, щоб студенти отримували лише актуальні знання та є потенційними роботодавцями випускників. Також у студентів буде можливість створити та запустити свій стартап на фінальному етапі проєкту.

4. Робота з HR-фахівцем

Щоб студент працевлаштувався, з ним працює HR-менеджер. Він знаходить актуальні вакансії, допомагає підготуватися до співбесіди, прокачати резюме та дає зворотний зв’язок, над чим ще варто попрацювати.

5. Можливість вчитися у Метавсесвіті

Метавсесвіт — це про майбутнє, а DAN.IT навчає професіям майбутнього і хоче, щоб його випускники отримали лише якісні та актуальні знання. Метавсесвіт — це можливість розширити свій кругозір, навчатися з будь-якої точки світу та обмінюватися міжнародним досвідом зі студентами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук