Meta звільняє 11 000 людей. Ось лист Цукерберга до команди про це

Компанія Meta, якій належить соціальна мережа Facebook, офіційно оголосила про звільнення 13% свого штату, або ж 11 000 спеціалістів. AIN.UA публікує стислий переклад листа CEO компанії Марка Цукерберга до команди про те, чому він прийняв таке рішення, та як його будуть реалізовувати.


Сьогодні я ділюся з вами одним із найважчих рішень, яке ми приймали за всю історію Meta. Я вирішив зменшити кількість нашого штату на 13% або ж попрощатися із більш ніж 11 000 нашими талановитими співробітниками. Також ми виконуємо кілька додаткових кроків, щоб стати більш економною та ефективною компанією, зменшуючи витрати та продовжуючи паузу в наймі на перший квартал 2023 року.

Я би хотів відповідально пояснити, чому ми пішли на такі рішення. Знаю, що для кожного це важко, і особливо співчуваю тим, кого це стосується.

Як ми опинилися в такій ситуації?

На початку пандемії світ стрімко перейшов в онлайн і зростання е-коммерсу мало наслідком роздуте зростання прибутків. Багато людей прогнозувало, що ця динаміка лишиться постійною, навіть після завершення пандемії.

Я також так вважав, тож вирішив сильно збільшити наші інвестиції. На жаль, вийшло не так, як я розраховував. Онлайн-торгівля повернулася до попередніх показників, але окрім того почався макроекономічний спад, збільшилася конкуренція, і наш дохід виявився набагато нижчим, аніж я розраховував. Це мій неправильний прогноз і я відповідальний за нього.

За цих нових обставин ми маємо бути фінансово ефективні. Ми перенаправили більше ресурсів до більш вузького оберемку пріоритетних проектів, на кшталт нашої AI-платформи, рекламних та бізнесових платформ, та нашого бізнесового бачення метаверсу. Ми урізаємо трати по всьому бізнесу, зменшуємо бюджети, бонуси, позбавляємось від нерухомості. Реструктуризуємо команди, щоб збільшити ефективність.

Але ці заходи не збалансують наші витрати із зростанням наших доходів, тож я також прийняв важке рішення звільнити людей.

Як це працюватиме?

Немає гарного способу провести звільнення, але ми сподіваємось, що дамо вам усю релевантну інформацію якомога швидше, і підтримуватимемо вас у цьому процесі.

Скоро кожен отримає листа про те, чи стосуватиметься це саме вас. Після цього кожен співробітник, якого звільняють, зможе задати свої питання про це.

Деякі деталі про те, як це працюватиме в США:

  • Ми оплатимо зарплату за 16 тижнів плюс по два тижні за кожен рік роботи.
  • Оплатимо усі лікарняні, що залишилися.
  • Кожен, кого це стосується, отримає можливість вестінгу за 15 листопада 2022 року.
  • Ми покриємо медичне страхування для звільнених співробітників та їхніх сімей за півроку.
  • Ми допомагатимемо з пошуком роботи, зокрема, із доступом до ще неопублікованих вакансій.
  • Розуміючи, що це може бути особливо важко для тих, хто перебуває тут по візі, ми допоможемо із цим: у всіх буде час на те, щоб з’ясувати свій імміграційний статус.

За межами США ми надамо подібну підтримку.

Тим, кого звільняють сьогодні, ми закриваємо доступ до сервісів Meta, але лишаємо доступ до робочої пошти на день, щоб вони встигли з усіма попрощатися.

Ті, хто йдуть від нас, — талановиті та пристрасні до роботи люди, і зробили важливий внесок у розвиток нашої компанії та спільноти. Кожен з вас допоміг Meta досягти успіху, і я вдячний за це. Впевнений, ви знайдете гарне місце роботи.

Що ще зміниться у нашій роботі?

Я розглядав скорочення як останній захід, до якого доведеться вдаватися. Перш ніж ми вирішили звільняти людей, ми спробували інші речі. Усе це разом матиме значний культурний вплив на те, як ми працюємо. Зокрема, оскільки ми відмовляємось від офісів, ми перейдемо до моделі desk sharing для людей, які більшість часу проводять поза офісом.

Ми також продовжуємо паузу в наймі на перший квартал 2023 року (із невеличкими винятками).

Я також детально переглядаю зараз наші витрати на інфраструктуру. Вона лишиться важливою перевагою Meta, і я вірю, що ми зберігатимемо цей стан речей, водночас витрачаючи менше.

В основі, ми проводимо ці зміни з двох причин: наш прогноз доходів нижче, ніж ми очікували на початку року, також ми хочемо ефективно працювати по напрямках Family of Apps та Reality Labs.

Як ми рухатимемося вперед?

Це — cумний момент, якого ніяк не уникнути. Тим, хто нас полишає, я хотів би знов подякувати за все, що ви вклали у цю компанію. Я вдячний за ваш внесок і ми не були би тими, ким є зараз, без вашої тяжкої роботи.

Для тих, хто лишається, я знаю, цей час також буде важким. Ми не лише прощаємось з людьми, з якими близько працювали. Багато з вас відчувають непевність у майбутньому. Я хочу, щоб ви знали: ми прийняли це рішення, щоби забезпечити нам стабільне майбутнє.

Вірю в те, що ми зараз дуже недооцінені як компанія. Мільярди людей використовують наші сервіси, щоб спілкуватися, наші спільноти зростають. Наш основний бізнес — серед найбільш прибутковий і в нього значний потенціал. Ми — провідні у технологіях, що визначають майбутнє соціальних мереж та обчислювальних платформ. Ми робимо історично значиму роботу. Вірю, що якщо ефективно працювати, ми вийдемо з цього сильніші та витриваліші, ніж раніше.

Марк».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук