Українські протези Esper Bionics – в топі інновацій по версії Time (і на передовиці!)

Читати на RU

Популярний американський журнал Time опублікував підбірку кращих винаходів 2022 року. Серед них – український стартап, який виготовляє розумні протези, Esper Bionics.

Про рейтинг

Всього у списку 200 гаджетів. Зазвичай журнал обирав 100 продуктів щороку, але 2022 відзначився великим сплеском інновацій, тож редакція вирішили обрати у два рази більше номінантів.

Процес відбору кращих починався з онлайн-заявки. Далі журі редакції вивчали аплікантів, приділяючи особливу увагу галузям, що активно розвиваються, таким як індустрія електромобілів, зелена енергетика та метавсесвіт. Після чого оцінювали кожного претендента за кількома ключовими факторами, включаючи оригінальність, ефективність, амбіції та вплив.

Український стартап Esper Bionics потрапив у список в категорії «Доступність», а також на обкладинку рейтингу.

Про Esper Bionics

Протез руки Esper Bionics є першим хмарним роботом-протезом на базі ШІ, який з часом стає розумнішим. Легкий пристрій має до 24 переносних датчиків, які виявляють і обробляють м’язову активність і мозкові імпульси. Машинне навчання на платформі Esper дозволяє руці з часом діяти більш «інтуїтивно».

«Найважливішою технологією, розробленою в найближчі 30 років, буде електроніка всередині людського тіла», — каже в коментарі Time генеральний директор і співзасновник Esper Bionics Діма Ґазда, лікар та інженер.

Протези Esper Bionics – це майбутнє галузі протезування. А ще – багатьох українських воїнів і цивільних, які втратили кінцівки через обстріли росіян. Допомогти команді і профінансувати в чиєсь майбутнє можна за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук