Український стартап Mate academy відкриває офіс в Польщі

Читати на RU

Український Edtech-стартап Mate academy, який навчає програмуванню безкоштовно до працевлаштування, масштабує свою присутність на польському ринку та відкриває представництво у Польщі. Про це AIN.UA повідомили у прес-службі компанії.

  • Mate academy заснований українцями. Основним продуктом є технологічна платформа, на якій студенти вчаться програмуванню. Понад 2000 студентів вже працевлаштовано по всьому світу. 
  • Як і в Україні, в основі бізнес-моделі продукту використовуватиметься угода про розподіл доходу з клієнтом (Income Share Agreement). На старті для студентів буде доступний напрямок Frontend та вивчення таких мов програмування, як: HTML/CSS, Javascript, React/Redux, and Algorithms. Навчання на платформі доступне польською та англійськими мовами.
  • За розвиток Mate academy у Польщі відповідатиме Міхал Туцкі (Michal Tucki), колишній операційний менеджер Bolt Poland. У планах стартапу до кінця року збільшити польську частину команди до 20 співробітників, включно з локальними інженерами, менторами, кар’єрними консультантами, рекрутерами, координаторам та менеджерами підтримки. 
  • Як повідомили в стартапі, амбітна мета Mate academy – навчити програмуванню 1 млн людей по всьому світу та допомогти їм отримати першу роботу в IT. Команда вже працює зі студентами з Азії, Великої Британії та країн Європи у межах навчання комбінованих міжнародних груп.

«Реалізувати потенціал польського ринку – наступний крок. Стратегічно ми націлені увійти до лідерів серед локальних edtech-гравців. До кінця 2023 року плануємо навчити та працевлаштувати 1000 поляків», – прокоментував Роман Апостол, CEO та співзасновник Mate academy.   

  • Вихід на польський ринок зумовлений аналізом потенціалу польської аудиторії. Навесні цього року Mate academy запустила навчання інтернаціональних груп для дослідження аудиторії за кордоном. Серед студентів були і поляки, що дозволило протестувати перспективи повноцінного виходу на цей ринок.
  • В листопаді 2021 рку Mate Academy залучив $1,9 млн інвестицій. Серед інвесторів – співзасновники Wise (Transferwise), Teleport, Pipedrive, Bolt. Раунд був підтриманий Horizon Capital та наявними інвесторами TA Ventures та Flyer One Ventures, які інвестували в стартап у 2019 році. Ці кошта Mate Academy планували витратити якраз на масштабування в Америці і Польщі.

У квітні редакція AIN.UA поговорила із засновником стартапу Романом Апостолом про те, як компанія працювала після початку повномасштібної війни, відновила кількість заявок до довоєнних і запустила безкоштовне навчання для бійців ЗСУ.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук