Безос пообіцяв віддати на благодійність більшу частину своїх $124 млрд

Засновник Amazon Джефф Безос планує роздати більшу частину своїх статків на благодійність. Як повідомляє CNN, зараз Безос разом зі своєю партнеркою, телеведучою Лорен Санчес працює над створенням умов для того, щоб якнайкраще використати ці гроші.

Що пообіцяв Безос?

Критики давно дорікали Безосу за те, що він не підписав Giving Pledge — вже підтриману сотнями найбагатших людей світу пожертвувати більшу частину своїх статків на благодійні цілі. Проте тепер засновник Amazon фактично долучився до цього процесу.

Під час інтерв’ю з CNN Безос разом зі своєю партнеркою філантропом Лорен Санчес, сказав, що вони «нарощують потенціал, щоб мати можливість дарувати ці гроші». Відповідаючи на пряме запитання, чи збирається він пожертвувати більшу частину своїх статків протягом свого життя, Безос відповів: «Так».

При цьому Безос не дав ніякої конкретики, ні про те, яку частину коштів планує витратити ні про проекти, на які збирається пожертвувати. Бізнесмен лише зазначив, що дійшов висновку, що благодійність — складна сфера, де існує ризик вчинити неефективні дії.

Також Безос нагадав про засновану ним премії «За мужність і цивілізованість», лауреати якої отримують також грант в розмірі $100 млн. Цього року її отримала музикантка Доллі Партон. До цього премію вручили шеф-кухарю Хосе Андресу, який витратив частину грошей на їжу для українців, і захиснику клімату та Ван Джонсу.

Чому це цікаво?

Джефф Безос займає четверте місце у рейтингу найбагатших людей за версією Bloomberg, а його загальні статки оцінюються в $124 млрд. Але до цього мільярдер не давав публічних обіцянок роздати свої гроші на благодійність, як це зробили Уоррен Баффет чи Білл Гейтс.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук