Web3 в Україні: 80+ нових стартапів та понад $1 млрд залучених коштів

Читати на RU

У 2022 році Україна посіла третє місце в рейтингу Global Crypto Adoption Index серед 146 країн. Це означає, що наша країна у топі лідерів за рівнем поширення використання криптоактивів у бізнесі та серед населення. Фонд Hypra підготував огляд української екосистеми Web3. AIN.UA вибрав найцікавіше.

  • Згідно з даними дослідження Hypra, з 2017 року в Україні запустилися понад 80 Web3-стартапів. За останні чотири роки ці проекти залучили понад $1 млрд.
  • Серед інвесторів, що підтримали українські Web3-компанії — такі топові глобальні фонди як a16z, Coinbase Ventures, Pantera Capital, Hypersphere. Також була і Alameda, яка недавно подала на банкрутство.
Зображення у тексті: Hypra
  • В Україні понад 10 фондів, що інвестують у блокчейн та криптостартапи. Найбільш активні з них — це:
    • ZBS Capital. Фокус фонду — Web3-компанії на стадії seed. Фонд був запущений у 2017 році й з того часу інвестував у 82 проекти.
    • TA Ventures. Фонд, що інвестує на стадіях seed та  Series A у компанії з Європи та Північної Америки. У портфелі TA Ventures 6 криптостартапів.
    • Hypra. Це joint venture фонд з капіталом у розмірі $25 млн, що фокусується на сегменті Web3-технологій. У його портфелі — 4 криптовалютні проекти.
    • SID Venture Partners. Фонд з капіталом у розмірі €15 млн, що інвестує у технологічні стартапи на ранніх стадіях. Серед усіх портфельних компаній, 3 криптопроекти.
    • Roosh Ventures. Фонд сфокусований на ринках США та Європи, інвестує на різних стадіях — від seed до Series C. З моменту запуску у 2021 році, підтримав 2 Web3-стартапи.

Україна на глобальній мапі Web3

Дослідження Hypra показує, що в Україні понад 50 компаній-розробників блокчейну, які надають свої послуги клієнтам з усього світу. Серед 10 найбільших такі:

Топ-15 Web3-компаній з найвищою оцінкою виглядає так:

Чому це цікаво?

Це одне з перших подібних досліджень української екосистеми Web3, яке показує як внутрішній ринок, так і Україну в глобальному розрізі.

Про Hypra

Hypra був створений Ігорем Перцією (колишній партнер TA Ventures і CEX.io) та IT-підприємцем Дмитром Волконським (TRIONIKA) у березні 2022. Окрім інвестування, фонд залучає до співпраці готові технічні команди для розробки блокчейн-продуктів, допомагає портфельним компаніям досягти нового рівня в операційної ефективності, підібрати ефективну команду та залучати кошти через фандрейзинг. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук