Австралійський мільярдер створив фонд на $25 млрд для відновлення України. Вклав своїх $500 млн

Читати на RU

Австралійський мільярдер Ендрю Форрест запустив інвестиційний фонд на $25 млрд для відбудови України. Він також заявив, що надасть $500 млн у фонд з капіталу власної родини. Про це повідомляє Bloomberg. Він також закликав інвесторів та підприємців долучитись до ініціативи.

«Моє послання до світового інвестиційного комʼюніті таке: інвестиції в Україні – краще, що ви можте зробити», – зауважив Форрест в інтервʼю виданню.

В рамках ініціативи під назвою The Ukraine Green Growth планується фінансувати у першу чергу відновлення критичної інфраструктури, зокрема енергетичної та телекому, з допомогою сучасних зелених технологій. Але капітал стане доступним лише після того, як росія виведе свої війська з території України.

Виступаючи на Форумі нової економіки Bloomberg у Сінгапурі, виконавчий голова Fortescue сказав, що фонд може з часом зрости до 100 мільярдів доларів, що допоможе Україні увійти в «золоту еру». За рахунок фонду Форрест пропонує повторити в Україні так звані «німецьке економічне чудо» та «японське економічне чудо» (відбудова та швидке зростання після Другої світової війни). І на його думку Україна здатна на це навіть швидше, адже «українці зарекомендували себе як трудолюбивий, розумний і завзятий народ».

Як повідомляє ВВС, президент України Володимир Зеленський привітав ініціативу Форреста: «Ми скористаємося тим фактом, що те, що знищили росіяни, можна замінити новітньою, найсучаснішою зеленою та цифровою інфраструктурою».

Форрест заробив свій статок завдяки буму гірничої промисловості в Австралії. Він є засновником і виконавчим головою залізорудного гіганта Fortescue Metals. Останніми роками він звернув увагу на альтернативні технології, щоб декарбонізувати свої гірничодобувні операції і перетворитися на великого виробника зеленого водню.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук