Електронний гаманець Skrill блокує користувачів з Запоріжжя, Дніпра та Херсонської області

Читати на RU

Електронний гаманець Skrill блокує користувачів з Запоріжжя, Дніпра та Херсонської області. Повідомлення про це почали масово з’являтися на форумах, де українські користувачі скаржаться на необґрунтовані дії компанії.

Найімовірніше, рішення про блокування українських користувачів компанія прийняла через страх порушити санкції та продовжити свою роботу на окупованих територіях, проте блокування зачепило і території, де росіян взагалі не було.

Що відбувається зі Skrill?

«Заблокували акк на скрилі без пояснення причин. Хоча мешкав у Харкові. До початку війни спілкувався з супортом з приводу коригування даних про місце проживання (була вказана Луганська область), але мені сказали, що нічого міняти не треба, все буде добре, блокувати як причин немає», — пише користувач CaHu4.

Судячи з повідомлень на форумі, Skrill блокує користувачів з Запоріжжя, Дніпра, Харківської та Херсонської областей. При цьому, деяким (не всім) користувачам дозволяють перевести залишок коштів на інший рахунок в системі Skrill, проте їх акаунт залишається заблокованим.

«Дякуємо за звернення до служби підтримки Skrill. Як ми вже повідомили, повернення коштів на цей час неможливе через динамічну нормативно-правову ситуацію. Ми уважно стежимо за подіями в міру їх розвитку, і будь-які зміни у послугах будуть належним чином відображені.
Дякуємо за розуміння», — приводить цитату відповіді підтримки користувач Legalize86.

Звернення в службу підтримки та надання документів про місце проживання, які підтверджують, що користувач знаходиться не на окупованих територіях, найчастіше не мають жодного впливу. Підтримка лише посилається на користувацьку угоди та «ризики» і додає, що рішення було остаточним.

Чому блокують українських користувачів?

Перші повідомлення про повне блокування почали з’являтися ще в травні, а з часом їх ставало дедалі більше. Ймовірно, такі дії компані пов’язані з небажанням порушувати світові санкції проти росії.

«Схоже, що не всі розуміють, чому на Донецькій та Луганській областях заблокували акаунти. Нагадаю, що перед війною було визнання ЛДНР Росією, після чого Байден ввів санкції проти цих регіонів», — зазначають на формах.

Проблема лише в тому, що фронт непостійний. І окуповані вчора області вже завтра можуть бути звільнені, а на початку війни, на жаль було навпаки. Проте компанії не хочуть витрачати ресурси на перевірку кожного окремого випадку і блокую всіх жителів прифронтових областей.

Чому це важливо?

Такі ситуації, коли компанія блокує українських користувачів через небажання порушити санкції траплялися і раніше. Проте з початком повномасштабної війни такі новини виходять ледь не щомісяця.

Українці перестали отримувати виплати з Airbnb, а ФОП та інші бізнеси із частково окупованих областей стикаються із тим, що європейські банки можуть блокувати грошові перекази, посилаючись на санкції. 

Бізнес — це бізнес і він шукає можливість не потрапити під санкції, використавши для цього якомога менше ресурсів. Проте такі дії фактично б’ють по тих, кого ці самі санкції мають захищати.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук