Понад 120 000 звільнених за рік: Layoffs.fyi збирає дані про скорочення у tech-секторі

Читати на RU

На початку листопада Meta офіційно оголосила про звільнення 13% свого штату, або ж 11 000 спеціалістів. Компанія приєдналася та очолила великий список технологічних бізнесів, що скорочують свої команди. Здавалося б, нічого дивного, адже хвилі звільнень у сфері почалися ще у 2020 році під час пандемії COVID-19. Однак, 2022 рік став ще більш болісним — під впливом низки економічних та геополітичних чинників, технологічні гіганти вже скоротили понад 120 000 спеціалістів.

Якщо бути точними, цього року 795 технологічних бізнесів звільнили 121 667 співробітників. Це дані Layoffs.fyi — трекера, що відстежує скорочення у технологічній сфері.

Скриншоти у тексті: AIN.UA

За створенням та розвитком сайту Layoffs.fyi стоїть Роджер Лі, співзасновник американського фінтеху Human Interest. Трекер він запустив з початком пандемії COVID-19. На сайті можна знайти інформацію щодо звільнень у технологічних компаніях, починаючи з березня 2020 року.

Всього за цей час, згідно з даними Layoffs.fyi, було скорочено 217 658 співробітників, а кількість звільнень у 2022 році вже перевищила за своєю масштабністю «першу хвилю» 2020 року — тоді було скорочено 80 968 спеціалістів.

На сайті по кожній компанії зібрані дані про те, де у неї є офіси, скільки інвестицій вона залучила, скільки людей з команди було скорочено, коли це сталося та джерело цієї інформації. По деяких також є списки з даними співробітників, яких звільнили — імена та прізвищами, профілями на LinkedIn, переліком навичок, роками досвіду та персональними мейлами.

Окремо зібрані компанії, в яких, починаючи з березня 2020 року, відбулися наймасштабніші скорочення. До трійки «лідерів» у цьому рейтингу входять Meta, Getir та Booking.com.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук