Європейський розробник NetEnt масово скорочує людей в Україні. Що відомо

Читати на RU

Як стало відомо AIN.UA з кількох власних джерел в середині компанії NetEnt, що займається розробкою social casino, скорочує людей в Україні. Причина — війна в Україні. Редактор AIN.UA розповідає, що відомо. 

Скорочення одним днем

  • Звільнення не було очікуваним і не проходило поступово, навпаки. Командам повідомили про звільнення зранку 22 листопада, вже 23-го на роботу виходити не потрібно було. 
  • При звільнені дозволили залишити техніку, також пообіцяли виплатити від однієї до трьох зарплат. 
  • За відомою AIN.UA інформацією, в київському офісі NetEnt, який відкрили в Україні ще у 2012 році, до цього моменту працювало трохи менше сотні людей. Скільки саме людей залишилось — невідомо, але за нашою інформацією, деякі відділи скоротили повністю, наприклад, QA. Невелику частину розробників залишили. 

NetEnt і Україна

Європейська NetEnt з самого початку війни в Україні ігнорувала питання повномасштабного вторгнення. У соціальних мережах немає жодних повідомлень чи закликів, офіційні звернення також відсутні. Це цікаво зважаючи на те, що у 2020 році NetEnt купує публічна латвійська компанія Evolution Gaming  за $2,1 млрд. Історія розвитку компанії з усіма злетами та падіннями коротко описана у каналі «Конспект». 

Такі ігри розробляють у Netent.

При цьому, за інформацією AIN.UA, саме повномасштабне вторгнення стало причиною великого скорочення української команди. NetEnt та Evolution Gaming вбачають у цьому ризики. Які саме зараз — невідомо: компанія не стала виносити питання скорочення у публічну площину. Шість людей, з якими вдалось поспілкуватись AIN.UA, попросили не називати їх імена зважаючи на можливі проблеми з роботодавцем через порушення NDA. 

Ще з початку осені 2022 року редакція AIN.UA отримує сигнали про скорочення в деяких аутсорс проектах та R&D-офісах іноземних компаній. Втім кейс NetEnt — це перший відомий редакції випадок практично повного виходу із ринку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук