Запустили онлайн-карту пунктів обігріву та підзарядки по Україні

Читати на RU

В Україні запустили онлайн-карту пунктів, де можна буде погрітись, зарядити телефони, відпочити, та зайти в інтернет. Вона називається Картою пунктів незламності, її запуск анонсувала Адміністрація президента України.

  • Такі пункти запускають по всій Україні на випадок, якщо аварійні відключення енергії триватимуть більше доби або кількох діб. Вони зможуть приймати від 50 до 400 осіб.

«Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота Пунктів Незламності. Там усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Абсолютно безкоштовно і цілодобово», — йдеться у повідомленні президента.

  • Це карта, на якій пункти позначені умовними позначками. Такі пункти розташовуватимуться у відділеннях ДСНС, на вокзалах, школах, дитсадках та інших місцях.
Скріншот із сайту nezlamnist.gov.ua
  • Також підзарядити пристрої та погрітися можна буде на заправках, в магазинах, у ресторанах та в інших місцях, де є генератори. Але на відміну від пунктів, організованих державою, решта послуг тут (окрім обігріву та зарядки пристроїв) може бути платна.
  • Власники бізнесу, які мають можливість організувати та обладнати такі пункти для прихистку громадян, можуть заповнити анкету і подати заявку для їхнього відкриття (по лінку внизу сайту).
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук