В мережі почали рекламувати S-Group. Це фінансова піраміда і шахраї, що працюють в росії

2

В соцмережах почала з’являтися реклама фінансового проекту S-Group, що обіцяє своїм клієнтам заробляти 15% місячного прибутку «за допомогою 100% автоматизованого торгового робота зі штучним інтелектом».

Як з’ясував AIN.UA, S-Group — це просто ребрендинг компанії Sincere Systems. Обидві є в списках сумнівних фінансових проєктів від національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та працюють за схемою фінансової піраміди.

S-Group — ребрендинг Sincere Systems

S-Group пише на своєму сайті про «багаторічну перспективу» і «щасливе майбутнє», проте сам проект з’явився буквально у 2021 році як ребрендинг попередньої фінансової піраміди — Sincere Systems.

В січні 2021 року НКЦПФР додала Sincere Systems у свій список сумнівних фінансових проектів, додавши посилання на головну сторінку їхнього сайту — https://sincere.systems/. Вже в червні 2021 НКЦПФР вдруге додав у список цей самий проект Sincere Systems, але вже за новим посиланням — https://s-group.io/. Тобто шахраї готувалися до ребрендингу й вже зробили нову адресу, проте не встигли поміняти назву.

S-Group має нові поштові адреси, з корпоративною поштою @s-group.io. Проте в розділі контактів досі висить назва Company Sincere Systems LTD, з тією ж реєстраційною адресою у Британії: 71-75 Shelton Street, London.

Крім того, над ребрендингом довго не думали (його власне й не сильно приховували), тож новий логотип практично ні чим не відрізняється від старого. (Зліва на зображенні — Sincere Systems, а справа — S-Group).

Шахраї працюють на території росії та Криму, проте мають офіси в Києві

S-Group позиціонує себе як «Британський інвестиційний фонд», проте абсолютно ігнорує британські санкції накладені на росію (хоч це й найменша проблема компанії). Вона працює як на території росії, включно з Москвою та іншими, меншими містами, так і на окупованих територіях України, наприклад в Севастополі, де остання зустріч була проведена буквально 19 листопада 2022 року.

Порушення санкцій та робота на окупованих територій абсолютно не заважає компанії безперешкодно проводити свої заходи в Рівному, Ужгороді, Луцьку та інших містах України.

Джерело: Otziv-Broker

Крім того, як пише портал Otziv-Broker, Sincere Systems наймала людей в Києві та, судячи з усього, тримала в столиці України офіс за адресою вул. Трускавецька, 2А. Проте після того, як компанія потрапила в списки НКЦПФР, всі вакансії було видалено.

Кінцевий власник компанії невідомий, адреса в Лондоні фіктивна

Офіційна адреса реєстрації компанії Sincere Systems — у Великій Британії: 71-75 Shelton Street, London, Greater London, United Kingdom, WC2H 9JQ. Там немає ніякого офісу, і як повідомляє rating-market, там просто знаходиться контора, яка продає реєстрацію за своєю адресою всього за 39 фунтів.

Якщо пошукати в британських реєстрах, то виявиться, що директором компанії є українка Мар’яна Ройтбурд (хоча в матеріалах S-Group її називають Маріанна). Вона, згідно з даними «Опендатабот», є власником, бенефіціаром, директором, або колишнім директором в загальному підсумку більш ніж 100 різних компаній.

Загальний спектр компаній, якими володіє Мар’яна Ройтбурд, охоплює ледве не всі можливі напрямки ведення бізнесу в Україні. Серед її компаній є «АГРОНАФТОПРОДУКТ», «ЛОМБАРД «ХРОНО 10:10», «МВЦ СЕРВІСБУД», «БІОФАРМАКОН», «ВІКОС ТРЕЙДІНГ». Тож, найімовірніше, вона просто фіктивний власник «Британського інвестиційного фонду», за який видає себе S-Group.

Роботів не існує, це просто фінансова піраміда

Формат роботи Sincere Systems передбачав грошові винагороди за залучення нових «інвесторів», а загалом компанія пропонує 15% місячного прибутку. Пояснюється така абсолютна нереальна прибутковість «використання інноваційного автоматизованого алгоритму», який виконує всю роботу за інвесторів.

Розробила цей алгоритм, за словами шахраїв, американська компанія de dios, яка нібито співпрацює з Crédit Agricole, JPMorgan та BNP Paribas. Проте жодних згадок про співпрацю цих фінансових установ з нікому невідомою de dios знайти не вдалось.

Джерело: vklader

Зате вдалось знайти таблицю прибутковості, згідно з якою розмір прибутків залежить від твого «рівня». А наявність багаторівневої партнерської програми (MLM) у галузі інвестицій — пряма ознака фінансової афери.

Крім того, в S-Group зазначають, що статутний капітал компанії складає 5 млн фунтів стерлінгів (майже $6 млн), проте в документах, яку знайшов AIN.UA, статутний капітал складає всього 1 фунт.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук