58% відпрацьовують години, що припали на відключення світла: опитування AIN.UA

Армія рф продовжує цілитися в об’єкти енергетичної інфраструктури нашої країни. У результаті влучань, в більшості міст впроваджуються планові, а інколи й екстрені відключення електроенергії. У зв’язку з цим, багато співробітників компаній в Україні фіксують проблеми з інтернетом, у деяких одночасно зникає й мобільний зв’язок. Ефективність та продуктивність у виконанні робочих задач – знижується. 

Редакція AIN.UA провела опитування й з’ясувала, як до цього ставляться в компаніях і чи вимагають відпрацьовувати години, в які співробітники не мали доступу до необхідних ресурсів.

Дослідження: в опитуванні взяли участь 129 читачів AIN.UA. 84,5% з них працюють віддалено, 15,5% – з офісів. Респонденти анонімно відповідали на закриті та відкриті питання форми. Результати опитування публікуємо нижче.

Зображення в матеріалі: AIN.UA
  • Як показало опитування, 58,1% читачів AIN.UA відпрацьовують години роботи, які припали на відключення електроенергії. Нагадаємо, інколи світла в житлових будинках немає по 12 годин на добу. До того ж, якщо в містах запроваджують й екстрені відключеня, – термін може бути й довшим.
  • 75,3% респондентів поділилися, що рішення відпрацьовувати прийняли самостійно. Однак, як нам вдалося з’ясувати, у більшості з них – погодинна оплата.
  • У 24,7% випадках працювати в години, коли є світло, вимагає керівництво компаній, співробітниками яких є опитані.
  • Цікаво також і те, що аби виконувати робочі задачі, 37,5% опитаних не сплять ночами. Оскільки в цей час доби відключень трапляється найменше, – респонденти використовують цей час для відпрацювань.
  • 62,5% опитаних читачів не практикують роботу вночі. Проте, як показало дослідження, 50% з них працюють за погодинною оплатою.

Як ви ставитеся до відпрацювань? Розкажіть про це в коментарі

«Ставлюсь з розумінням. Компанія має зобов’язання перед клієнтами, і так чи інакше мусить їх дотримуватись, щоб не підводити». У мене є резервне живлення і резервний інтернет, тож я можу працювати під час відключення, але повільніше і значно менш надійно».

«Доволі спокійно. Є проєкти, які потребують уваги. Є дедлайни, хоча зараз усі в однакових умовах і йдуть назустріч один одному. І є власні амбіції: довести самому собі, що можеш більше навіть в таких умовах».

«Це війна. Хлопцям на нулі складніше».

«Компанія нікого не змушує, тому ті, хто самі вважають за потрібне – відпрацьовують».

«По-перше, час без електроенергії складно назвати комфортним відпочинком, тож з рештою такий спосіб життя виснажує. По-друге, багатьом потрібен вільний час не посеред дня, а, наприклад, ввечері, коли можна провести його з близькими чи присвятити його стандартним активностям. Крім цього, наразі електроенергії немає 10-12 годин на добу і відпрацювання позбавлять не лише відпочинку, а й нормального сну, оскільки доведеться працювати вночі».

«Компанія має заробляти, щоб платити мені зп. В принципі не можу сказати, що я відпрацьовую в повному обсязі. Коефіцієнт десь в межах 0.5-0.75 від часу, який в мене не було світла».

Як загалом влаштована ваша робота, коли вимикають світло. Розкажіть в коментарі

«Компанія забезпечила офіс генератором, павербенками та підключенням до Starlink, тому у відпрацюванні немає потреби».

«Намагаюсь підлаштовуватись під графіки, їжджу по різних локаціях по місту, де є світло, поки немає вдома або на районі».

«Перебазувався з дому в коворкінг з резервним живленням».

«На 3 години відключення у мене є все, і поки шо збоїв моя система не давала. Купа безперебійник з акумулятором + моб. інет працює в робочій зоні. На випадок блекаут уже купили генератор та Starlink, у нас велика сім’я, що працює в інтернеті».

«У мене є резервне живлення і резервний інтернет, тож я можу працювати під час відключення, але повільніше і значно менш надійно».

«Попереджаю колег про можливу відсутність. Намагаюсь налаштувати мобільний інтернет, якщо він не працює, розумію, що продовжу роботу, коли світло з’явиться».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук