Криптокредитор BlockFi подає заяву на банкрутство через падіння FTX

Читати на RU

Криптокредитор BlockFi подає заяву на банкрутство та захист від кредиторів за розділом 11 (Chapter 11) Кодексу США. Як повідомляє TechCrunch, в BlockFi заявили, що мають $256,9 млн, які будуть використані для забезпечення «достатньої ліквідності для підтримки певних операцій під час процесу реструктуризації», проте загальна сума заборгованостей перевищує $729 млн.

Чому впав BlockFi?

  • Проблеми у BlockFi почалися вже давно. Ще в червні 2022 року криптокредитор мусив запросити від криптобіржі FTX термінову кредитну лінію на $250 млн, просто для підтримки діяльності проекту. Біржа надала ці гроші, проте цього виявилось недостатньо.
  • Тому вже на початку липня FTX та BlockFi почали обговорювати угоду про остаточний викуп. Тоді очікувалось, що FTX заплатить приблизно $25 млн, що на 99% нижче останньої приватної оцінки BlockFi, яка сягала $4,8 млрд. 
  • Проте укладання угоди про остаточний викуп потребувало часу, за який сама FTX встигла впасти. Вже в листопаді FTX, недавно одна із найбільших світових криптобірж, сама розпочала процедуру банкрутства, крипторинок полетів вниз.
  • Таким чином активи BlockFi ще більше знецінились, а отримати обіцяну допомогу стало неможливим. Тож, всього через декілька тижнів після падіння FTX сам BlockFi почав аналогічну процедуру банкрутства.

Як буде проходити процедура банкрутство?

  • Ще 10 листопада криптоплатформа повідомила у твіттері, що вона призупинила діяльність, включаючи виведення коштів. Тепер компанія заявила про добровільне банкрутство відповідно до розділу 11.
  • Справу про банкрутство було розпочато, щоб «стабілізувати бізнес і надати компанії можливість завершити операцію з комплексної реструктуризації» для всіх її клієнтів та інших зацікавлених сторін.
  • В BlockFi заявили, що мають $256,9, які будуть використані для забезпечення «достатньої ліквідності для підтримки певних операцій під час процесу реструктуризації». Проте BlockFi заборгувала списку кредиторів за незабезпеченими вимогами понад $729 млн. Одним із кредиторів BlockFi була компанія FTX, яка має другу за розміром незабезпечену вимогу на суму $275 млн.

Чому це цікаво?

Проблеми на ринку криптовалют тривають майже весь 2022 рік. В травні стейблкоїн TerraUSD (UST) втратив привʼязку до долара, а його криптовалюта LUNA обвалилася. У червні збанкрутував криптобанк Celsius Network, наступного місяця впав один з найбільших криптовалютних хедж-фондів Three Arrows Capital.

Падіння FTX лише продовжило цю смугу і вже потягнуло за собою закриття ще низки проектів, наприклад Genesis Global Capital та Gemini Trust. Тепер і BlockFi поповнив перелік збанкрутілих компаній. І найімовірніше, цей список ще буде продовжуватись, адже на фоні таких новин інвестиції в криптопроекти будуть лише зменшуватись.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук