AI навчився писати текст майже як людина: вийшов алгоритм GPT-3.5

Читати на RU

Компанія OpenAI днями представила оновлення своєї AI-технології обробки мови GPT-3.5, а також чат-бота, який працює на цьому алгоритмі. Численні користувачі, що вже спробували GPT-3.5, вражені тим, наскільки близько штучний інтелект підібрався до копіювання людини у написанні текстів. AIN.UA розповідає в деталях, що нового у GPT-3.5.

  • Некомерційна компанія OpenAI давно працює з AI-технологіями. Зокрема, над нейромережею DALL-E, яка генерує зображення за текстовим описом. 2020 року компанія також представила алгоритм GPT-3, який навчали генерувати текст так, щоби він був максимально схожий на творіння автора-людини. Він писав курсові за 20 хвилин, що не надто різнилися від курсових, написаних справжніми студентами, та навіть вів блог, який читали десятки тисяч людей, не здогадуючись, що це — творчість комп’ютера. Були в нього і відверті факапи, на кшталт ісламофобських жартів.
  • З релізом нової версії GPT-3.5 компанія ще більше наблизилась до того стану, коли текст, згенерований AI, буде складно відрізнити від тексту, написаного людиною-автором чи копірайтером. GPT-3.5 — це неанонсована, але суттєво покращена версія GPT-3. Її можливості компанія продемонструвала зокрема у своєму ж чат-боті ChatGPT.
  • За даними компанії, GPT-3.5 тренували на суміші тексту та коду, опублікованого до IV кварталу 2021 року. Як і GPT-3, й інші AI, що генерують текст, GPT-3.5 навчали тому, як пов’язані між собою речення в тексті, слова у реченні та частини слова, за допомогою великих обсягів контенту з інтернету, зокрема, на статтях з «Вікіпедії», постах у соціальних мережах та інтернет-новинах.
  • За допомогою GPT-3.5 компанія створила кілька систем, налаштованих на специфічні завдання, кожна із них доступна через OpenAI API. Одну із них, text-davinci-003, яка може виконувати більш складні інструкції з написання тексту, якраз і обговорюють зараз користувачі, дивуючись результатам її роботи. Її вже назвали наступним ступенем у роботі AI з текстом.
  • text-davinci-003 створює дуже різні тексти: від віршів до новин чи романів. Наприклад, на Hacker News виклали вірш її авторства, який пояснює ейнштейнову теорію відносності. Ця система у цілому досить вправна у поезії:
  • Щоб протестувати, на що здатна нова версія алгоритму, потрібно мати акаунт на OpenAI. Компанія відкрила доступ до чат-боту, а також до Playground: сайту, де користувачі можуть безкоштовно тестувати її AI-рішення. Ця технологія доступна і для комерційного використання, але за гроші.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук