Німецький автор не продав росіянам свою книгу по C++, бо вони «поза політикою»

Читати на RU

Ніколаі Йосуттіс, автор книги з програмування C++20 – The Complete Guide, безкоштовно передасть права на свою книгу українським видавництвам. Про це він заявив у Twitter. Перед цим Ніколаі відмовив російським видавництвам, які хотіли перекласти його книгу на російську. AIN.UA розповідає деталі.

Що сталося

Як пише Ніколаі, до нього звернулося видавництво з рф з проханням перекласти книгу на російську. Той висунув умову – розмістити в книзі присвяту українському народу наступного змісту:

«Присвячується українському народу та всім дітям, жінкам, чоловікам і солдатам, що загинули на жахливій війні, розвʼязаній російським диктатором».

У видавництві відповіли, що «опікуються ІТ, а не політикою». Але Йосуттісу таке виправдання не сподобалося і він відмовився продавати права.

«Я відповів: розвʼязання війни, вбивство людей і бомбардування енергетичної та водної інфраструктури – це не політика, це порушення фундаментальних прав людини. Отже ви опікуєтесь С++ більше, аніж правами людей? Вибачте, російського перекладу не буде», – розповів Йосуттіс.

Один з користувачів у відповідь на цю історію запропонував автору натомість продати права на український переклад. На що автор відповів, що з радістю передасть їх Україні безкоштовно.

Чому це важливо

В Україні 9 місяців триває повномасштабна неспровокована війна, розвʼязана росією. Через численні поразки «другої армії світу» на фронтах, окупанти не знайшли нічого кращого, ніж бомбити українські цивільні та інфраструктурні споруди, намагаючись схилити український народ до капітуляції.

Тим часом російський народ робить вигляд, що нічого не відбувається. Поки їхні сини, батьки та знайомі вбивають простих українців, вони самі виправдовуються тим, що, мовляв, «поза політикою», путіна не обирали і взагалі, хіба ж «марина смирнова лично виновата»? На що українці відповідають: да ето так.

Як влучно зазначив німецький програміст, вбивства – це не політика, це терор. Росія – країна-терорист. І за її дії відповідають всі росіяни.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук