Де зняти готівку під час блекауту: мапа відділень «банків незламності» від НБУ

Читати на RU

Національний банк разом з українськими банками створив карту національної мережі з близько 1000 відділень, які точно працюватимуть у блекаут. Це відділення, оснащені генераторами та забезпечені готівковими коштами. Знайти найближче таке відділення можна на інтерактивні мапі.

  • Як повідомили в НБУ, системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень, розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.
  • Чергові відділення вже забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики. А також додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою.
  • Перелік чергових відділень постійно уточнюється та оновлюється.

«Першими до реалізації цього плану були долучені 14 системно важливих банків, до них активно долучаються інші банки. Кількість таких відділень банків постійно збільшується, адже банки продовжують монтувати обладнання для забезпечення безперебійного електроживлення та зв’язку», — розповіли в НБУ.

  • Зараз з рахунку в національній або іноземній валюті можна зняти готівкову гривню у розмірі до 100 000 грн на день.
  • Також готівку можна зняти на касах магазинів, аптек та АЗС під час розрахунків платіжною карткою.

Чому це важливо

Під час блекаутів розрахунок картою в торгових точках може не працювати, тому громадянам потрібна готівка. Зняти її в банкоматах без світла також неможливо. У такому випадку в нагоді стане чергове відділення банку.

Зберігайте список найближчих до вас відділень, щоб знати, куди звертатися за готівкою у разі овготривалих екстренних відключень.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук