Компанію Маска, що виробляє імпланти звинувачують у вбивстві 1500 тварин

Компанія Ілона Маска Neuralink, яка займається виробництвом мозкових імплантатів потрапила під федеральне розслідування. Ймовірно компанія порушила закону «Про захист тварин», вбивши 1500 тварин під час тестування, пише Reuters.

  • Neuralink розробляє мозкові імпланти, які можуть допомогти паралізованим людям знову ходити та лікувати інші неврологічні захворювання.
  • Федеральне розслідування кілька місяців тому розпочало Міністерство сільського господарства США на прохання федерального прокурора, згідно з двома джерелами.
  • Воно зосереджено на порушеннях закону «Про захист тварин», який регулює те, як дослідники поводяться з тваринами та проводять на них тести.
  • Загалом компанія вбила близько 1 500 тварин, у тому числі понад 280 овець, свиней і мавп, з 2018 року, згідно з даними Reuters і джерелами, які безпосередньо знайомі з операціями компанії з випробувань на тваринах.
  • Джерела охарактеризували цю цифру як приблизну, оскільки компанія не веде точних записів про кількість протестованих і вбитих тварин.
  • Відомо, що Neuralink також проводив дослідження на щурах і мишах.

Чому це цікаво

Правила США не вказують, скільки тварин компанії можуть використовувати для досліджень, що дає вченим значну свободу дій у визначенні того, коли і як використовувати тварин в експериментах. Neuralink пройшов усі перевірки своїх об’єктів USDA, як свідчать нормативні документи.

Загальна кількість загиблих тварин не обов’язково вказує на те, що Neuralink порушує правила чи стандартну дослідницьку практику. Багато компаній регулярно використовують тварин в експериментах, щоб швидко вивести продукти на ринок. Тварин зазвичай вбивають після завершення експериментів, часто для того, щоб їх можна було досліджувати посмертно.

Однак співробітники Neuralink кажуть, що кількість смертей тварин у їх випадку вища, ніж могла бути, через вимоги Маска прискорити дослідження. Обговорення в компанії та документи вказують на мінімум чотири експерименти за участю 86 свиней і двох мавп.

Троє нинішніх і колишніх співробітників повідомили, що помилки послабили дослідницьку цінність експериментів і вимагали повторних тестів, що призвело до більшої кількості вбитих тварин. Троє людей пояснили помилки недостатньою підготовкою персоналу, який проводив тестування, що працював над експериментами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук