«єДокумент» буде доступним у «Дія» у разі відсутності зв’язку

Читати на RU

Застосунок «Дія» може працювати навіть у разі відключення електроенергії чи зникнення інтернет-покриття, розповів керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік, повідомляє LigaTech.

  • У разі відсутності електроенергії «Дія» залишається доступною, якщо є хоч якийсь мобільний зв’язок.
  • Якщо немає мобільного зв’язку, документи із застосунку не зникають якийсь час.
  • У будь-якому разі українцям також буде доступний «єДокумент», який запустили на випадок відключених реєстрів.

Банік анонсував, що скоро у «Дії» зʼявляться нові послуги для внутрішньо переміщених осіб. Це можливість змінити місце реєстрації ВПО та скасувати статус ВПО, а також оновлений витяг про несудимість, витяг з Єдиного державного реєстру, актуальний для підприємців, та послуги, актуальні для українців під час воєнного стану.

Крім того, 14 грудня в Україні набувають чинності відразу дві постанови Кабінету міністрів, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. З цього дня в Україні перереєстрацію можна буде робити онлайн, а також буде дозволено оформляти тільки онлайн посвідчення водія. Також на порталі «Дія» запустили бета-тестування нової послуги – подання заяви про шлюб. Процедура триватиме 10 хвилин без необхідності відвідувати ДРАНГС і подавати документи.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук