Як People’s Project допомагає ЗСУ і медикам під час війни?

З самого початку вторгнення росії в Україну з’явилося дуже багато волонтерських об’єднань які щодуху підтримують наших героїв. Але мало хто знає що є об’єднання волонтерів які допомагають окремим підрозділам нашої армії з 2014 року, і це People’s Project.

People’s Project підтримують тисячі волонтерів та благодійників по всій Україні та за кордоном. За весь період діяльності «Народного» кількість благодійних проєктів перевищила 100, а їх загальний бюджет — сотні мільйонів гривень. А найважливіше те що, «Народний» може відзвітувати за кожну зібрану та витрачену копійку.

Як з’явився «Народний»?

Проєкт започаткували миколаївські бізнесмени після того, як відвідали укріплення 1-го батальйону 79-ї бригади на Чонгарі, там вони на власні очі побачили плачевний стан підтримки та забезпечення ЗСУ. 

Спочатку вони робили закупки за власні гроші, але незабаром створили сайт для збору внесків під назвою «Перший народний десантний батальйон». Цей проєкт зібрав близько 1,5 мільйона гривень. Різноманітне спорядження отримав не тільки 1-й батальйон, а й розвідувальний взвод і розвідрота. 

Згодом хлопці запустили ще декілька зборів і назвали їх – «Другий народний десантний батальйон», «Перший народний дрон» і «Перший народний снайпер». За чотири місяці було зібрано близько 12 мільйонів гривень, за півроку – 40 мільйонів, за перший рік – 100 мільйонів, на які було реалізовано 30 зборів. 

«Як волонтер я співпрацюю з «Народним» з 2022 року. Увесь цей час я залучав в проєкт інших волонтерів та небайдужих громадян, які хотіли допомогти нашій армії й медикам. За цей час я тут познайомився з десятками мотивованих патріотів які будь-що хотіли допомогти своїй країні та армії. Я пишаюсь «Народним» і усіма проєктами які ми успішно закрили», — Віктор Гожий, волонтер.

Чим «Народний» відрізняється від інших проєктів?

Благодійна діяльність «Народного» розповсюджується на сфери оборони, медицини та соціальних послуг. У сфері медицини та підтримки армії фонд надає допомогу вже 10 років і входить до національного рейтингу прозорих та надійних організацій. 

Найважливішим медичним проєктом «Народного» можна вважати Біотех-реабілітацію поранених. Загальними зусиллями українців Народний зібрав понад 30 мільйонів гривень на відновлення поранених бійців, яким традиційна медицина не в змозі допомогти. Ці технології допомагають побороти наслідки серйозних інфекцій тканин, масивних дефектів кісток і переломів, які можуть не заживати роками, на жаль з подібними ускладненнями стикається багато наших бійців.

Наразі йде активний збір БІОТЕХ 2.0 в якому ви можете взяти участь і допомогти у лікуванні наших бійців.

Незважаючи ні на що, ми завжди раді новим ідеям і добрим справам. Для відбору ідей нових проєктів у People’s Project використовується певний набір критеріїв. Відповідно до нього:

  • Неприбутковість – наша мета не полягає в тому, щоб зробити когось багатим ми за допомогу суспільству та армії.
  • Ми не приймаємо проєкти порятунку конкретної людини. Через брак ресурсів ми не можемо допомогти всім. Ветерани АТО – вкрай рідкісні винятки.
  • Проєкти, які ми беремо, мають чітко визначену цінність для суспільства чи його окремих верств.

«People’s Project не мав рівних серед благодійних організацій допоки Притула не почав волонтерити. Народний не збирає гроші на особисті картки лише через офіційний централізований рахунок благодійного фонду. Система онлайн-звітності містить усі пожертви та витрати благодійників. Наша прихильність до відкритості та прозорості є взірцем для всіх благодійних організацій!», — Юрій Кіскін, голова благодійного фонду «Регіональний фонд благочестя».

З точки зору довгострокових і фундаментальних змін, ми з радістю розглядаємо збори, які:

  • Покращують силу та обороноздатність нашої армії.
  • Покращують ситуацію в певній галузі або допомагають великій кількості людей.
  • Допоможуть навчити нове покоління волонтерів.
  • Мають на меті реалізацію чітких і конкретних ініціатив пов’язаних з іншими волонтерськими організаціями.
  • Можуть посилити взаємодію в громаді, суспільстві та державі.

«Народний» отримує юридичну підтримку від благодійного фонду «Благочестя». Фонд має всі необхідні установчі документи, повна фінансова звітність, максимальна законність гарантується. Ось реквізити та документи, які підтверджують неприбутковість фонду «Благочестя».

Що говорять про «Народного»?

Народний дуже часто з’являвся у пресі, коли росія вела найбільш активні дії на Донбасі. В ті часи ми через блогерів і сайти новин висвітлювали події на Донбасі, а також закликали суспільство допомагати армії й медикам. Найбільше нам в цьому допомогли:

Серед блогерів і медійних персон сьогодні нам допомагають:

  • MamaRika – українська співачка.
  • Бампер і Сус – гумористи.
  • Павло Зібров – український естрадний співак, композитор, автор пісень, народний артист України.
  • KOLA – співачка, учасниця талант-шоу «Голос країни-6».
  • Ілля Кваша – український стрибун у воду, призер Олімпійських ігор.
  • Хапуга Лариса – журналістка телеканалу hromadske.ua, відома українським глядачам під ім’ям свого епатажного гумористичного образу — Хапуги Лариси Сергіївної.
  • Alyona Alyona – український репер і автор пісень.
  • Сергій Бабкін – український музикант, актор, автор та виконавець власних пісень, учасник групи 5’nizza.

Як ми збираємо донати?

Народний має 100% прозорість коли йдеться про грошові перекази. Система побудована таким чином що кожна транзакція через хвилину-дві з’являється на сторінці збору. 

Кожен, хто донатить може одразу впевнитись в тому, що Народний дійсно отримав переказ і він ніде не загубився. На сторінці кожного збору є вкладка «Звіт», там є всі деталі по надходженню і витратам.

Коли оголошена сума (або достатня для першої закупки) вже є на балансі збору, на тій самій сторінці будуть відображатися всі поточні витрати

А тепер подивімось на найбільш актуальні збори «Народного».

Збір на дрони

Команда Народного отримала запит від декількох бригад на закупівлю більше ніж 20 сучасних комплектів дистанційного спостереження професійного класу, серед них:

  1. Квадрокоптери DJI Mavic 3.
  2. Дрони DJI Mavic 3 Fly More Combo та комплектуючі.
  3. Дрони Autel EVO II.
  4. Комплектуючі до пташок, серед яких:
    1. Ударні кейси Pgytech для квадрокоптерів.
    2. Зарядні пристрої DJI для батарей квадрокоптерів.
    3. Перетворювачі напруги 12B-220B Voltronic.
    4. Портативні системи живлення PowerOak Bluetti.

Ряд безпілотників із цього збору вже передано 61-й ОМБр, 59-й ОМСБр, 36-й ОМСБр, а також ССО ЗСУ. Наші воїни вже використовують пташок для захисту нашої свободи на передовій.

Військові дії диктують свої умови щодо технічних характеристик коптера, серед яких:

  • Велика дальність передачі сигналу (до 15 км).
  • Підвищена автономність.
  • Потужна камера з високою роздільною здатністю, далекомір і нічний режим.

Всім цим якостям відповідає DJI Matrice 300 RTK, флагман Повітряної армії України та важливіше придбання для бойових дій в будь-яких умовах. 

За допомогою цього дрону бійці можуть здалеку виявляти та знищувати техніку, склади та живі скупчення противника, рятуючи мирне населення та його майно, а також нашу інфраструктуру.

Теплі фліски для ЗСУ

Мало хто вірив що війна затягнеться до самої зими, тож наступним за важливістю після дронів став збір на військові куртки. За словами бійців, які захищають Україну на півдні, їм були терміново потрібні фліски, вони схожі на куртку яку носить Володимир Зеленський.

Цього предмету одягу нашим військовослужбовцям зараз бракує більше, ніж будь-чого іншого. Всього потрібно було зшити 170 курток, по 1400 гривень за одиницю, отож загальна вартість склала 240 тисяч гривень

Для кого ми збираємо?

Загалом 50 бійців у Херсоні вже чекають на фліски. Ще 50 планується зшити для морської піхоти півдня України. Решту буде надано іншим військовослужбовцям, яким вони терміново потрібні, а також:

  • лікарям та медпрацівникам, які надають життєво необхідну допомогу постраждалим внаслідок бойових дій;
  • волонтерам.

Які куртки шили?

Міністерство оборони України та Генеральний штаб Збройних Сил України затвердили рекомендації ТУ 14.1-108-00034022:2016 щодо пошиття військових курток. 

  • Флісова куртка входить до комплекту бойової форми Збройних Сил України.
  • У складі бойового комплекту форми ці вироби можуть використовуватися як утеплювальний шар у польових умовах та постійної дислокації.
  • Це куртка з флісового волокна з накладками з поліамідної тканини.
  • «Блискавки» є як основною застібкою виробу, так і застібкою кишень.
  • Окрім підкладки, кишені обшиті високоякісною поліамідною тканиною.
  • На кожній куртці буде кріпитися погон та бейдж.
  • На шторі є еластичний шнур і застібки, які дозволяють регулювати ширину.
  • Доступно сім різних розмірів, п’ять різних висот і чотири різних типи курток.
  • Куртки упаковані окремо в пакети.

Попри мороз ми повинні завершити цей збір якомога швидше. Крім того, перед наступним замовленням військові куртки необхідно протестувати та перевірити на якість та зручність.

Термобілизна для військових ЗСУ

Найважче взимку це збереження тепла. Життя та здоров’я наших захисників зараз найдорожче. Ми зробили цей збір для того, щоб зігріти наших відважних воїнів та подарувати їм теплий одяг. Всього потрібно 357 комплектів термобілизни, один комплект коштує 700 гривень., отож загальна вартість склала 250 тисяч гривень.

Для кого ми збираємо?

На херсонському напрямку терміново потрібні комплекти термобілизни для артилеристів, спецпризначенців, мінометників, морської піхоти.

Чому не варто чекати поставок Міноборони? Бо хлопці мерзнуть в полі вже сьогодні, а зимову форму будуть видавати ще довго. Щоб хлопці були в теплі та не застуджувалися ми вирішили зробити все аби виконати це замовлення якнайшвидше.

Виконувач вже отримав термінове замовлення на виготовлення одягу і в виробництві вже більше сотні комплектів.

Дизельні та бензинові генератори для ЗСУ

Атаки на об’єкти критичної інфраструктури призводять до того, що ми втрачаємо електроенергію, а значить – тепло, зв’язок і світло. В результаті останній місяць українці кинулися купувати дизельні та бензинові генератори для своїх домівок.

Питання, а як бути з тими, хто на фронті? Генератори використовуються не тільки для зарядки телефонів і рацій, а й для живлення всієї військової техніки. Через нинішній шалений попит купити генератори потрібної потужності практично неможливо, а вони вкрай важливі для військових. Тому для наших захисників на південному ми відкрили збір на 10 дизельних та бензинових генераторів.

Генератори в середньому коштують 50 тисяч гривень (залежно від типу та потужності), то ж загальна вартість складає 500 тисяч гривень.

Для кого ми збираємо?

  • Дизель-генератор 3 кВт для 61-ї окремої стрілецької бригади.
  • 36-а бригада морської піхоти отримує чотири дизель-генератори по 5-7 кВт.
  • Для 28-ї окремої механізованої бригади пара дизель-генераторів по 5-7 кВт і три бензинових по 2,5 кВт.

Якщо ми не замовимо генератори найближчим часом, ймовірні затримки під час доставки можуть вкрасти дорогоцінні дні.

Далі буде

Народний не зупиниться навіть коли ворог залишить наші землі, а коли це трапиться ми продовжимо співпрацю з армією, медиками та соціальним структурам, бо допомога українцям це те, без чого ми жити не можемо.

Підписуйтесь на акаунти в соціальних мережах, щоб бути в курсі актуальних і нових зборів.

Слава Україні!

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук