Водії можуть відмовитись від отримання фізичних прав й використовувати лише цифрові

Читати на RU

Україна стала четвертою країною Європи, яка запровадила повністю прирівняні до фізичних цифрові посвідчення водія. Тепер Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що водії зможуть використовувати лише електронне водійське посвідчення в «Дії» без додаткового отримання пластикового аналога. 

Діджитал first — можливість відмови від фізичних документів

Мінцифра рухається далі у цифровізації документів і вводить формат діджитал first. Це означає, що водії зможуть використовувати лише електронне водійське посвідчення в «Дії». Таким чином користувач може оформити е-посвідчення, а пластикову картку — за бажанням.

«Ми будуємо цифрову державу з філософією — діджитал first. Де кожна послуга буде комфортною та логічною. Без бюрократії, зайвих походів в держоргани, довідок заради довідок. Оформлення і видача посвідчення водія в електронному форматі — це ще один революційний крок у цифровізації документів. Українці можуть отримати лише діджитал-посвідчення в Дії та використовувати їх у всіх життєвих ситуаціях. Без пластикового аналога», — зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Як повідомили в Мінцифри, постанова, яка передбачає, що водії матимуть можливість повністю відмовитись від фізичного посвідчення набуває чинності вже 14 грудня.

Чому це цікаво?

За останній рік команда Мінцифри зробила великий крок у збільшенні можливостей використання «Дії» за кордоном. Посвідчення водія вже доступні також в англомовній версії. До того ж права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. 

Проте ця постанова виводить цифрові документи, та їх сприйняття в Україні на новий рівень. Тепер вони не просто цифрове дзеркало фізичного оригіналу, а основний документ, відмовитись від якого (на відміну від пластику) не можна.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук