Ідеально для роботи та гри: кому підійде новий ноутбук-планшет ROG Flow X16

У грудні 2022 року, напередодні новорічних свят в Україні стартував продаж нового 16-дюймового ігрового ноутбука-трансформера ROG Flow X16. AIN.UA розповідає, чим новинка різниться з-поміж аналогів на ринку ігрової техніки. 

Кінець року — саме час обирати подарунки для рідних та друзів. Комп’ютери та ноутбуки завжди були в топі найпопулярніших варіантів подарунків на свята. Якщо обирати ноутбук, який був би водночас потужним і портативним, чудово підходив би для роботи з мультимедіа та для сучасних ігор, варто звернути увагу на ROG Flow X16. 

Це — універсальний, космічно-гарний пристрій із великим 16-дюймовим сенсорним дисплеєм, який розкривається на 360 градусів, перетворюючи ноутбук на планшет. Він потужний та портативний, і чудово впорається як із робочими завданнями, так і з обробкою сучасної ігрової графіки. Чим він може похвалитися?

Великий дисплей — для роботи з графікою та для сучасних ігор

Однією з переваг нового ноутбука є його 16-дюймовий сенсорний дисплей ROG Nebula формату WQXGA (2560 x 1600) зі співвідношенням сторін 16:10. Він відтворює 100% відтінків простору DCI-P3, а кожну панель калібрують на заводі таким чином, щоб її кольори точно відповідали палітрі Pantone. Це важливо для тих професіоналів, які працюють з графікою та анімацією: геймдизайнерів, 3D- та 2D-художників, вебдизайнерів, аніматорів та інших представників креативних професій. 

Якщо ж у користувача з’явиться бажання відпочити, запустивши на ноутбуці нову гру, його частота оновлення 165 Гц, час відгуку в 3 мс та підтримка технологій Adaptive Sync забезпечать чудовий геймплейний досвід, без лагів, фрізів та проблем з FPS. 

Дисплей також захищений склом Corning Gorilla Glass, яке убезпечить його від подряпин та пошкоджень. Ви можете їздити із ноутбуком на роботу, у подорож, у відпустку та просто валятись на дивані: щоб ви із ним не робили, дисплей виглядатиме як новий. 

Потужний та продуктивний: що «під капотом» 

Ноутбук Flow X16 — це ігрова продуктивність у портативному форм-факторі. Він працює на потужному процесорі AMD Ryzen 9 6900HS, графічна карта NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti для ноутбуків також забезпечить приємний ігровий досвід. Завдяки графічному процесору з лімітом потужності 125 Вт (з технологією Dynamic Boost) ноутбук ROG Flow X16 здатен за продуктивністю конкурувати із набагато важчими та більшими ігровими пристроями. 

ROG Flow X16 оснащений 64 ГБ оперативної пам’яті DDR5-4800 МГц, обидва слоти розташовані так, щоби у майбутньому було зручно апгрейдити пам’ять ноутбука. 

Місця у пристрої також стане і на робочі проекти, і на важкі сучасні ігри, і на цілу бібліотеку фільмів та фото: в ньому є твердотільний накопичувач з інтерфейсом PCIe 4.0 обсягом до 2 ТБ. Додатково ноутбук має і другий слот M.2, куди можна під’єднати ще один SSD.

Ноутбук-трансформер ROG Flow X16 і так достатньо потужний для більшості сценаріїв використання, але його можна «розганяти» і далі. Наприклад, під’єднавши до нього зовнішню відеокарту XG Mobile, можна отримати ігрову графіку нового рівня та додаткові порти для периферії. 

В Україні користувачам пропонують конфігурацію ноутбука, до складу якої входить XG Mobile нового покоління з відеокартою AMD Radeon RX 6850M XT з 12 ГБ відеопам’яті GDDR6. Але ноутбук без проблем працюватиме і з зовнішніми відеокартами ROG XG Mobile минулого покоління.

Стильний ноутбук для універсального використання: підійде і для гри, і для роботи

Ноутбук ROG Flow X16 створювали як універсальний пристрій, на якому можна запускати робочі проекти або ж найсучасніші ігри, щоб від роботи відпочити. 

Для запуску ігор достатньо підключити до ноутбука ігрову мишу. А його клавіатура має той самий набір функцій преміум-класу, що й інші ноутбуки ROG, зокрема, незалежну обробку натискання кожної клавіші та хід клавіш 1,7 мм. 

Не забуваймо і про те, що ноутбук здатний трансформуватися у планшет, якщо розгорнути дисплей. У такому режимі його сенсорний екран зручно використовувати для керування мобільними іграми або для роботи з графікою. До X16 також легко підключити бездротові контролери, які забезпечать новий ігровий досвід.

Зовні ноутбук виглядає стильно та навіть трохи космічно. Адже його дизайнери надихалися одним із найтаємничіших феноменів — гравітаційними хвилями, що розповідають ученим історію творення нашого всесвіту. 

Хвилеподібна текстура поверхні корпусу не лише стильно виглядає, але й дозволяє зручно тримати пристрій у руках.

Потужний, але легкий — можна всюди возити із собою

16-дюймовий ноутбук-трансформер ROG Flow X16 важить лише 2,1 кг, і легко поміститься у будь-яку сумку для ноутбука чи рюкзак. Його можна взяти із собою на роботу, в кав’ярню, коворкінг чи у відпустку: і він не буде тягарем у дорозі. 

Тож, якщо ви думаєте про новий ноутбук для себе чи про подарунок комусь із друзів, ROG Flow X16 — це чудовий, стильний і святковий варіант. Дізнатися про пристрій більше можна на офіційному сайті виробника:

Суперпотужний. Суперуніверсальний.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук