Телемарафон і радіо працюватимуть у блекаут ще три дні

У випадку повного блекауту національний телемарафон та пʼять радіокомпаній працюватимуть щонайменше три доби, повідомив голова Держспецзвʼязку Юрій Щиголь, передає Liga.Tech.

  • Мобільні оператори у разі повного відключення електроенергії надаватимуть звʼязок упродовж трьох діб.
  • Робота телеканалів та радіо залежить від доставлення палива. Наразі пʼять радіокомпаній та телемарафон зарезервовані на три доби.
  • На радіо працюватимуть середні хвилі, «Українське радіо», FM-діапазон. Голова Держспецзвʼязку закликав українців мати радіоприймачі на батарейках.

Зараз працюють 82% базових станцій мобільного звʼязку, на Луганщині та Херсонщині їх відновлюють. Але кожну базову станцію не можуть забезпечити генераторами. Через те, що у разі відімкнення електроенергії користувачі переходять на мобільний інтернет, акумулятор, розрахований на дві години, працює пів години.

У разі відсутності електроенергії «Дія» також залишається доступною, якщо є хоч якийсь мобільний зв’язок. Якщо немає мобільного зв’язку, документи із застосунку не зникають якийсь час. У будь-якому разі українцям також буде доступний «єДокумент», який запустили на випадок відключених реєстрів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук