Американський регулятор блокує угоду між Microsoft та Activision Blizzard

Читати на RU

В січні 2022 року корпорація Microsoft оголосила про купівлю одного із найвідоміших світових розробників та видавців ігор — Activision Blizzard за $68,7 млрд. Проте угода, скоріш за все не буде закрита, адже як повідомляє Reuters, антимонопольний регулятор США вирішив її заблокувати.

Деталі угоди

Завдяки поглинанню Microsoft планувала отримати контроль над такими всесвітньо відомими франшизами, як Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty та Candy Crush. Додатково Microsoft належатиме кіберспортивна студія Major League Gaming, у якої 10 000 співробітників по всьому світі.

Угода мала стати найбільшою  серед компаній з розряду Big Tech. Практично ніколи на технологічному ринку не відбуваються настільки великі поглинання. Apple, Amazon, Google, Facebook ніколи не поглинали компанії за такі суми. Єдина компанія, що впритул наблизилась до Microsoft — Dell: у 2016-у вона викупила бізнес EMC за $67 млрд. 

Одночасно це і була б найбільша угода на ігровому ринку. Ще ніхто ніколи не купував видавців так дорого. Попередня найбільша угода — Take Two та Zynga на $12 млрд. 

Претензії регулятора

Microsoft заявляла, що ця угода допоможе їй конкурувати з такими лідерами ігрової індустрії як Tencent і Sony, які своєю чергою розкритикували угоду і закликали її заблокувати.

Федеральна торгова комісія (FTC) США, яка забезпечує дотримання антимонопольного законодавства, оголосила, що звернеться до суду з вимогою заблокувати угоду через її неконкурентність.

«Сьогодні ми прагнемо перешкодити Microsoft отримати контроль над провідною незалежною ігровою студією та використовувати її для шкоди конкуренції на багатьох динамічних і швидкозростаючих ігрових ринках», — зазначили у відомстві.

FTC заявила, що її стурбованість полягає в тому, що популярні ігри Activision, включаючи World of Warcraft і Diablo, не будуть і надалі пропонуватися на ряді консолей, ПК і мобільних пристроїв.

Президент Microsoft Бред Сміт вже заявив, що компанія буде оскаржувати рішення FTC. 

«Хоча ми вірили в те, що даємо шанс миру, ми повністю впевнені в нашій справі та вітаємо можливість представити нашу справу в суді», — сказав він.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук