Без світла: як при блекаутах працює агентство digital-маркетингу Promodo

Після чергового ракетного обстрілу росії в Україні тривають відключення світла. Українські компанії пристосовуються до роботи за нових умов по-різному, наприклад, бізнеси, які повністю залежні від інтернету, беруть генератори та «старлінки» для офісів.

Один із таких бізнесів — агенція digital-маркетингу Promodo. Про те, як компанія, для якої інтернет-зв’язок критичний, працює без світла, AIN.UA розповіла директор по роботі з персоналом Promodo Євгенія Петрук.

Тут і надалі фото директора компанії Олександра Колба

Коли почалися блекаути, чи був у компанії план? Як працюють офіси, і де зараз основна частина команди?

У нас був базовий план готовності до подібних випробувань, але враховуючи особливості поточної ситуації, не все пішло точно за планом. Багато поставок обладнання, на жаль, затягнулось на тривалий період.

Офіси компанії зараз працюють у Харкові, Києві та Львові. Тож про кожен розповімо окремо.

Харків

Харківський офіс наразі працює в обмеженому режимі. У нас в Харкові зараз близько 50 співробітників, з яких офіс регулярно відвідують близько 10, всі інші поки що працюють віддалено, але в будь-який момент можуть працювати з офісу.

В Харкові маємо великий офіс на 2,5 поверхи та на близько 250 робочих місць. Зараз оптимізували простір, законсервували основні площі, перемістили квіти та рослини (яких у нас дуже багато) в одне крило будівлі. Саме це місце забезпечуємо теплом та додатковим/резервним опалювальним обладнанням.

Провели перемовини з орендодавцем та встановлюємо потужний генератор для забезпечення комфорту робочих місць.

Київ

Наш київський офіс вміщує близько 70 співробітників. Наразі в Києві у нас працює більше 100 людей (близько третини команди).

Блекаут в Києві звісно додав складнощів, і всі, хто міг би працювати віддалено, переміщуються в офіс, оскільки його простіше забезпечити світлом, теплом та зв’язком. Як і в Харкові ми провели перемовини з орендодавцем та встановили генератор.

Поки очікували установку генераторів, силами власної ІТ-служби офіси Харкова, Києва та Львова забезпечили безперебійне живлення інтернет-роутерів, щоб співробітники були на зв’язку.
Всіх ключових співробітників перевели на роботу з ноутбуків замість стаціонарних ПК.

Станом на зараз, для виведення співробітників в офіс та забезпечення для них достатньої кількості комфортних робочих місць розглядаємо варіанти розширення.

Львів

Львівський офіс розширився з лютого 2022 року та прийняв до себе переміщених співробітників. Там ми впроваджуємо ті ж самі заходи, як і в Києві та Харкові.

Як міняли режим роботи з клієнтами, графіки та режим роботи для співробітників?

Режим роботи з клієнтами не змінювали. Наші клієнти цінують, що навіть без світла з обмеженим інтернетом та зв’язком всі важливі коли відбуваються вчасно та результативно.

Особливих змін в графіку роботи співробітників ми також не робили, але кожен з нас знає, що важливу задачу необхідно виконати, тому мої колеги просто неймовірні і знаходять зв’язок навіть там, де його немає (це і кафе з генераторами, і заправки тощо).

У нас багато людей зараз в Україні за межами міст, де є наші офіси, тому іноді нам приходиться бути досить винахідливими. Один з кейсів, коли співробітник в Черкасах щоденно ходив пішки декілька кілометрів до заправки, щоб виходити на зв’язок. Ми незламні, як і кожен українець!

Крім того, за межами України зараз перебуває близько 40 наших коллег. Вони завжди готові вийти на колл з клієнтом, підхопити будь-яку задачу, якщо у когось немає змоги включитись. Працюємо як єдиний організм.

Чи облаштовували офіси «старлінками» та генераторами?

Так, офіси обладнуються генераторами, встановлюємо «старлінки» (до цього швидко облаштували безперебійне живлення інтернет-роутерів).

Чи блекаути мають ефект на продуктивність команди? Чи можете говорити про фінансовий ефект? 

Так, на жаль, блекаути впливають на продуктивність та на втомлюваність співробітників. Важко кожного дня шукати зв’язок та світло, ще і в ситуації регулярних повітряних тривог. 

Чи є якісь лайфхаки від співробітників, як мати світло-інтернет, якими вони діляться?

Регулярно обговорюємо в загальному чаті, як заживити домашній роутер від акумулятора, чи інші фішки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук