Голова холдингу LVMH Бернар Арно став найбагатшою людиною і обігнав Mаска

Читати на RU

Бернар Арно, засновник імперії з 70 fashion-брендів та люксових товарів Louis Vuitton Moët Hennessy, став найбагатшою людиною у світі за версією Forbes. Його статки разом із родиною оцінили в $186,3 млрд, що дозволило обігнати Ілона Маска, в якого $185,4 млрд.

  • Слідом за Арно та Маском йдуть голова Adani Group Гаутам Адані з Індії, засновник Amazon Джефф Безос і засновник холдингової компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет.
  • Також в першій десятці Білл Гейтс, Ларрі Еллісон, Мукеш Амбані, Ларрі Пейдж, Карлос Слім Хелу та його сім’я.
  • Бернару Арно 73 роки і цього року він вперше очолив список Forbes.

Чому це цікаво?

Вперше за довгий час список найбагатших людей світу очолила не людина, що дотична до технологій. Багато років тому перше місце на короткий час взяв Амансіо Ортега, засновник групи Inditex (бренди одягу Zara та десятки інших), але раз по раз першу сходинку займали саме tech-підприємці.

Француз Бернар Арно керує імперією LVMH, що включає близько 70 модних і косметичних брендів размо із Louis Vuitton і Sephora. У січні 2021 року LVMH придбала американську ювелірну компанію Tiffany & Co за $15,8 млрд, що вважається найбільшим придбанням бренду класу люкс.

Ілон Маск став найбагатшою людиною планети у січні 2021 року, коли за обсягом статків обійшов власника Amazon Джеффа Безоса. Цього року Маск продав значні частини своїх активів Tesla, щоб профінансувати поглинання Twitter за $44 млрд. На тлі скандальної угоди із соцмережею акції Tesla впали в ціні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук