У Києві відбудеться благодійний арт-аукціон — «Українська звитяга. Мистецтво задля перемоги» 

Такої новини від системного інтегратора Seeton, мабуть, ніхто не чекав. Ми робимо артаукціон. З ініціативи нашого комерційного директора, Сергія Приньова, який з першого дня війни волонтерить та допомагає нашим ЗСУ.

З 8 по 15 грудня у Києві в аукціонному домі «Дукат» відбуватиметься благодійна виставка – аукціон робіт сучасних українських художників і фотографів на підтримку ЗСУ. Серед яких: Матвія Вайсберга, Михайла Шевченка, Євгена Матвєєва, Владислава Шерешевського, Андрія Блудова, Сергія Захарова, Олени Придувалової, Олексія Аполлонова, Віталія Кравця, Ахри Аджинджала, Олексія Сая, Олександра Аксініна, Володимира Сая, літографської майстерні etchingroom #1 (Анни Ходькової та Крістіни Ярош), та відомих фотографів Максима Дондюка, Олександра Глядєлова та Олега Соснова.

100% вторгованих коштів будуть спрямовані до благодійного фонду «Українська звитяга», щоб придбати автомобілі на фронт для підрозділів Збройних Сил України. 

Організатори проєкту — системний інтегратор компанія Seeton спільно з аукціонним домом «Дукат», сервісом «Gravitec.net» та за інформаційної підтримки IT-спільноти «Lviv IT Cluster». Компанія Seeton також передасть від себе на аукціон декілька картин українських художників.

«Наша компанія та співробітники всіляко допомагають Збройним Силам України з технічним оснащенням та матеріальним забезпеченням. Але ми на цьому не зупиняємося й продовжуємо підтримувати захисників і захисниць. Так, ми вирішили виставити на аукціон картини сучасних українських художників, що прикрашали наш офіс, аби допомогти придбати автівки для підрозділів ЗСУ, що зараз знаходяться в зоні бойових дій. Я вдячний усім партнерам, які долучилися до ініціативи. Разом — до перемоги», — зазначає Сергій Приньов, волонтер, комерційний директор компанії Seeton та ініціатор проекту.

«Ми проводимо аукціони вже близько п’ятнадцяти років, але партнерство з IT-спільнотою маємо вперше. Можна сказати це наша перша «арт-IT-колаба». Ми передаємо від нашого дому та друзів-художників 20 робіт видатних українських митців. Споглядання мистецтва зцілює та наповнює, а проводячи такий арт-аукціон, мистецтво ще й рятує життя та допомагає нашим воїнам здобути перемогу скоріше», — зауважує Леонід Комський, співзасновник аукціонного дому «Дукат».

Благодійний проєкт «Мистецтво задля перемоги» має на меті популяризувати сучасне українське мистецтво та заохочує поповнювати свої приватні колекції роботами видатних українських митців, і тим самими — допомогти ЗСУ. 

Аукціон-виставка пройде з 8 по 15 грудня в галереї «Дукат» за адресою: вул. Володимирська, 5. Фінал аукціону відбудеться 15 грудня о 20:00 у галереї «Дукат» з онлайн-трансляцією (у тому числі з можливістю робити ставки онлайн).

Участь в торгах — безоплатна, будь-хто може приєднатися. Картини залишаться у власності тих, хто придбає їх на аукціоні. Заявлені стартові аукціонні ціни значно нижчі за ринкові, тож організатори розраховують залучити до торгів широке коло справжніх поціновувачів мистецтва та небайдужих українців, які прагнуть допомогти ЗСУ.

Зареєструватися та ознайомитися із каталогом і детальним описом робіт можна на сайті.

Організатори:

Seeton – український системний інтегратор, який вже понад 20 років впроваджує найкращі IT – практики для бізнесу та держави на ринку України. З грудня 2021 року також представлений філіалом в Азербайджані.

Аукціонний дім «Дукат» – засновано у 2008 році. Основними напрямками діяльності є мистецтво першої половини ХХ століття, вітчизняне неофіційне мистецтво 1950-1990-х років та сучасне мистецтво.

БО «БФ «УКРАЇНСЬКА ЗВИТЯГА» засновано у травні 2022 року. Основна мета фонду – забезпечення мобільних підрозділів ЗСУ, ТРО, Нацполіції, Нацгвардії та СБУ транспортом та іншими необхідними речами для якнайшвидшої перемоги. 

Gravitec.net – український стартап. Спеціалізація компанії – доставка персоналізованого контенту. Сервісом push-розсилок користуються понад 70 мільйонів клієнтів по всьому світу.

Lviv IT Cluster інфопартнер заходу. Спільнота ІТ компаній, влади та освіти, які взяли на себе відповідальність працювати над розвитком галузі та регіону через освіту, промоцію галузі (міста, регіону, компаній) та інфраструктури. Станом на сьогодні: об’єднує 250+ компаній та 30 000+ фахівців ІТ-індустрії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук