Ваш обліковий запис був обмежений в Telegram? Не ведіться, це шахраї

З початку грудня користувачі Telegram почали масово отримувати повідомлення про нібито «блокування облікового запису через підозрілу активність». Проте насправді це просто шахраї, що намагаються вкрасти ваш акаунт.

Чому це шахрайство?

Користувачі Telegram почали отримувати повідомлення, що їх обліковий зaпис був обмежений у зв’язку з підозрілою активністю і закликом до негайного проходження верифікації.

Важливо, що при цьому жодних обмежень акаунту не відбувається. Користувач може продовжувати спокійно писати пости, коментувати чужі публікації та спілкуватися зі своїми контактами.

Це шахрайство і досить примітивна спроба вкрасти ваш акаунт. На це вказують наступні проблеми:

  • Повідомлення надсилаються не з офіційної підтримки Telegram, а зі звичайного приватного акаунту, що лише мімікрує під підтримку;
  • Посилання, що дається в повідомлені — підробне. З першого погляду воно веде за адресою t.me/checkAccess (де знаходиться публічна група, в якій сотня людей марно намагаються довести, що вони не роботи), проте насправді перенаправляє користувача на сторонній сайт, що краде логін та пароль від вашого акаунту.

Що робити, якщо отримав повідомлення?

  • Отримувачу повідомлення нічого не потрібно робити. А головне — в жодному разі не переходити за посиланням та не давати шахраям свої дані.
  • Крім того, можна також заблокувати відправника, щоб не отримувати більше спаму з цього акаунту. Проте насправді це навряд допоможе, бо шахраї просто створять новий.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук