До Chrome додають опцію, яка берегтиме заряд батареї та пам’ять

Розробники додають до Google Chrome дві нові можливості, які берегтимуть заряд пристрою, а також впливатимуть на продуктивність роботи браузера. Про це повідомляє CNBC.

  • Перша — це режим Energy Saver. Браузер переходитиме у цей режим, якщо, наприклад, користувач працює на ноутбуці, і у пристрою лишилося 20% заряда. Браузер оброблятиме сайти із складною графікою, анімаціями та відео в такий спосіб, щоб батарея пристрою розряджалася повільніше.
  • Коли це оновлення стане доступним, користувачі побачать іконку листочка у вікні браузера згори праворуч. Тобто, цей режим можна буде вмикати і вручну, але при 20% заряду він вмикатиметься автоматично.
  • Друга опція — це режим Memory Saver. Не секрет, що серед усіх додатків саме Chrome доволі вільно поводиться із наявними на пристрої ресурсами операційної пам’яті. Цей режим стане у нагоді тим людям, що звикли працювати в браузері, відкривши купу вкладок.
  • Якщо його активувати, Chrome пріорітезуватиме саме ті вкладки, у яких на даний момент працює користувач, і вивільнюватиме ресурси у неактивних вкладок (якщо перейти до них, вони перезавантажаться). Ця нова функція, за оцінками Google, дозволить економити до 30% пам’яті при роботі з браузером.
  • Цей апдейт викочуватимуть спочатку для десктопних версій Windows, macOS та ChromeOS (у версії Chrome 108). Щоб перевірити, яка версія браузера працює у вас, треба зайти в налаштування Chrome (три крапки праворуч згори), потім обрати вкладку допомоги (Help), після чого — About Google Chrome, і обрати оновлення. Якщо кнопки для оновлення браузера немає, це означає, що ви вже користуєтеся останньою версією.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук