В Playtika — звільнення. В Україні скоротять 10% штату, глобально — 800 людей

Читати на RU

Розробник ігор Playtika проводить масові скорочення. Як повідомляє Globes, під них потрапить близько 800 співробітників по всьому світу. За даними джерел AIN.UA, скорочення торкнуться й українських офісів розробки, де загалом звільнять 100 людей.

  • Playtika — українсько-ізраїльська компанія, яка стала піонером в розробці ігор у жанрі соціального казино. Її було продано власнику Caesars Palace в Лас-Вегасі за $250 млн, а потім — консорціуму китайських компаній на чолі із GIANT за $4.4 млрд. Два роки тому компанія вийшла на IPO.
  • В Україні у компанії є офіси у Києві, Дніпрі і Вінниці. На 2021 рік кількість співробітників в українських офісах сягала 1000 людей. Загалом в компанії працює 4100 співробітників по всьому світу.
  • Компанія наразі проводить масштабні скорочення. Як повідомляє Globes, наступного тижня Playtika покинуть від 600 до 800 співробітників по всьому світу.
  • Скорочення пов’язані із падінням ціни за акцію в 3 рази на біржі NASDAQ, порівняно із жовтнем 2021 року. А також із рішенням приватної фірми Joffre Capital вийти з угоди щодо придбання 25.7% в Playtika за $2.2 млрд, про яку йшлося ще влітку.
  • Відомо, що 180 людей звільнять і в центральному офісі Playtika — в Ізраїлі.
  • Скорочення торкнуться і української команди. Зокрема, від власних джерел AIN.UA відомо, що під звільнення підпадають щонайменше 10% всього штату в Україні, велика частина з яких — в Дніпрі.
  • Ще у 2021 році зʼясувалися плани компанії щодо скорочення офісу у Дніпрі: частині співробітників запропонували переїзд до Бухаресту в румунський офіс Playtika, частина мала залишити компанію у першому кварталі 2022 року.
  • Це не перше в цьому році скорочення Playtika в Україні. В травні вже повідомлялось про скорочення київської студії House of Fun. І ще одне скорочення українського офісу сталось в листопаді 2021. Але наразі мова про повне закриття українського офісу все ще не йде.
  • Раніше у своєму квартальному репорті в 2021 році Playtika відзначила офіси в Україні, Румунії та Білорусі «факторами ризику». Відомо, що найбільший штат з цих трьох країн саме в Україні. В Білорусі у Playtika — 600 людей, у Румунії — 500.
  • Цікаво, що наразі офіс Playtika в Мінську досі відкритий. І Playtika мабуть остання з великих компаній, яка досі не пішла з РБ.

AIN.UA звернувся по коментар в прес-офіс Playtika, але на момент виходу матеріалу компанія не відповіла.

UPD: Як повідомили AIN.UA в Playtika, компанія скоротить 15% штату в Україні. Згідно з інформацією у листі, який сьогодні розіслав всім співробітникам Генеральний директор Playtika Роберт Антокол (текст листа є врозпорядженні AIN.UA), компанія загалом планує скоротити 15% глобальної команди. Компанія відмовиться від ряду проектів, зосередившись на ключових швидко зростаючих іграх.

«Україна залишається важливим місцем для Playtika. Ми розлучаємося з деякими винятковими членами команди та визнаємо величезну цінність і внесок, який вони зробили в позицію Playtika як лідера галузі мобільних розваг. Ми вживаємо заходів, щоб полегшити їх перехід, з допомогою компенсацій, пільг і послуг», – прокоментував CОО Playtika Шломі Айзенберг.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук