Рада звільнила генератори та Starlink від мит та ПДВ, і дозволила зберігати пальне

Читати на RU

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкти №8197 та №8196, які скасовують податки на імпорт генераторів і Starlink. Крім того, як повідомив Ярослав Железняк, парламент підтримав надання можливості зберігати пальне без ліцензії.

Що передбачають законопроекти?

  • Законопроєкти №8197 та №8196 впроваджують ввезення генераторів, іншого обладнання (статичних перетворювачів, котушок індуктивності та дроселів), Starlink без мита та ПДВ.
  • Скасування мит та ПДВ діятиме протягом 6 місяців з дня набрання чинності закону, тобто до травня 2023. При цьому з під дії закону виведені товари, що мають походження з держави, визнаної окупантом чи агресором.
  • Рада також підтримали надання можливості зберігати пальне без ліцензії. За наполяганням уряду до 2000 літрів. Про більші обсяги треба буде повідомити по декларативному принципу податкову.
  • Крім того, Верховна рада звільнила технічну допомогу Energy Community від ПДВ та мита ввезення обладнання для відновлення постачання енергії.

Чому це важливо?

Російські обстріли вже залишили без електроенергії мільйони громадян нашої країни, суттєво ускладнили життєдіяльність та ведення господарської діяльності. Для сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України запровадження стимулюючих податкових та митних пільг є необхідним.

Крім того, як недавно з’ясувалось, формально, за нормами законодавства, зберігати пальне для генераторів без ліцензії заборонено, а штрафи доходили до 500 000 грн. Ще на початку грудня у Верховній Раді пообіцяли оновити законодавство, і нікого не штрафувати за зберігання пального й ось заробили це.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук