Змінити місце проживання чи скасувати статус ВПО тепер можна в «Дії»

Читати на RU

У застосунку доступні дві нові послуги для ВПО, які можна отримати без участі чиновника. Це зміна місця проживання для громадян, що ви переїхали до іншого міста України, та скасування статусу ВПО для тих, хто повернувся на місце постійного проживання. 

Як працюють нові послуги?

Щоб отримати послуги в «Дії» необхідно просто натиснути на меню своєї довідки ВПО в «Дії» та вибирати необхідну послугу — «Змінити адресу фактичного проживання» або «Скасувати статус ВПО».

Послуги працюють повністю автоматично. Заявки обробляються онлайн і вам більше не потрібно чекати на рішення держслужбовця чи повторно ходити в держоргани у разі помилки в заявах. 

Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в «Дії». Також зверніть увагу, що для зміни місця проживання ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Чому це цікаво?

Раніше, щоб отримати послуги для внутрішньо переміщених осіб, необхідно було йти до органів соціального захисту в тому населеному пункті, де ви тимчасово перебуваєте. І при цьому при кожному переїзді робити це заново. Зараз же такої потреби немає, що значно спрощує життя для 6,9 млн внутрішньо переміщених осіб.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук