З Binance вивели $1,9 млрд за 24 години. Біржа запевняє, що все під контролем

Читати на RU

Найбільша криптобіржа світу Binance зіштовхнулась з масовим виводом коштів: за 24 години користувачі забрали зі своїх гаманців $1,9 млрд. Про це повідомляє Reuters з посиланням на спостереження компанії Nansen, яка працює з блокчейном.

  • Згідно з даними Nansen, вивід ethereum-токенів на суму $1,9 млрд є найбільшим добовим відтоком за 24-годинний період з 13 червня. В компанії вважають, що він спровокований наростанню стурбованості стосовно ситуації з резервами Binance.
  • Раніше, 7 грудня, Binance повідомила, що аудиторська компанія Mazars в результаті перевірки її резервів дійшла висновку, що запаси криптобіржі в біткоїнах перевищують депозити клієнтів за один день у листопаді.
  • У вівторок через масовий вивід USDC в Binance повідомили, що «тимчасово призупинила» виведення стейблкоїна. Як пояснив СEO Binance Чанпен Чжао, обмін USDC з двома іншими токенами – Paxos Standard і Binance USD – вимагає використання традиційних доларів у банку в Нью-Йорку. Затримка викликана тим, що банки закриті і потрібно дочекатись їх відкриття. Криптобіржа відновила вивід стейблкоїну о 16:54 за Гринвічем.
  • Стосовно рекордної суми виводу за добу Чжао заявив, що нічого особливого не трапилось. «Таке вже бувало. Бувають дні, коли кошти виводять, бувають дні, коли заводять на депозит».
  • Представник Binance раніше заявив, що біржа завжди мала «більш ніж достатньо коштів», щоб забезпечити запити на вивід: «Усі активи користувачів у Binance забезпечені 1:1, а структура капіталу Binance не має боргів».
  • В Binance вже пояснювали, що у компанії вистачає резервів, але може знадобитися переміщення коштів в онлайн-«гарячі» цифрові гаманці з офлайн-гаманців, конвертування стейблкоїнів один з одного або оновлення мережі, що іноді викликає затримки.

Чому це цікаво

  • Binance – найбільша у світі криптовалютна біржа. Це приватна компанія, а отже точний стан її резервів відомий лише топ-менеджменту Binance. Вивід $1,9 млрд за 24 години – це багато, якщо біржа не зможе покрити це за рахунок власних резервів, може початися її колапс. Тому такі івенти викликають занепокоєння у інвесторів. Binance – централізована біржа, а отже має контроль над всіма активами, які потрапляють на її платформу.
  • Раніше у вересні Binance повідомила, що автоматично конвертує баланси користувачів з USDC і двох інших стейблкоїнів у власний стейблкоїн BUSD. USDC, випущений компанією Circle Internet Financial, є другим за капіталізацією стейблкоіном після USDT. Тобто, Binance фактично видаляє його з найбільшої біржі, що створює неконкурентне середовище і уповільнить зростання USDC.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук