OSINT: навіщо вивчати та які перспективи — пояснює Molfar

OSINT – це професійний пошук інформації в інтернеті. Раніше OSINT асоціювався виключно з поняттям «конкурентна розвідка», але з початку 24 лютого цей термін отримав нове забарвлення. Фотографії з супутників, ідентифікація воєнних злочинців по відео, розслідування терактів – все це стало буденністю українських OSINT’epів. Разом з тим виріс і запит на перевірку інформації від звичайних людей. Якщо раніше спростуванням «фейків» і «вбросів» займались переважно журналісти, то тепер вміти краще перевіряти інформацію хочуть майже всі українці. Певно це єдиний спосіб не страждати так сильно від інформаційних атак росіян. 

В цій статті фахівці компанії Molfar розкажуть більше про OSINT як професію, корисну життєву навичку та глобально – як про інвестицію у власне майбутнє.

Зображення надані Molfar

Людям яких професій буде корисно навчитись OSINT?

  1. Журналістам. Щоб знаходити реальні причини політичних подій, корупційні схеми й фінансові махінації.
  2. Студентам та співробітникам наукової сфери. Щоб збирати правдиві дані швидше, автоматизовувати пошук.
  3. Співробітникам служби безпеки й комплаєнс. Щоб перевіряти підрядників та нових співробітників швидше, та знаходити більше ризиків.
  4. Маркетологам, сейлзам, С-level-фахівцям та співробітникам інвестиційної сфери. Щоб знаходити контакти потрібних журналістів й збирати дані про потенційних клієнтів, готуватись до угод й дізнаватись про слабкі місця компанії чи партнера.
  5. Юристам. Щоб отримувати більше доказової бази для використання у суді, щоб перевіряти клієнтів та домінувати над опонентами у судових справах.

І загалом всім, хто працює з інформацією в інтернеті. Посвідка у резюме чи CV про те, що ви знайомі з поняттям OSINT та вже опанували певні методи, можливо навіть встигли напрацювати інструментарій – це ваша велика перевага. Це говорить про те, що ви здатні самостійно зібрати, перевірити та проаналізувати інформацію. 

OSINT як професія 

Професія OSINT-аналітика – це IT-спеціальність сегмента nocode. Ви працюєте з інформацією, але для цього вам не потрібно вчити мову програмування. OSINT знаходиться на перетині багатьох сфер бізнесу, але перш за все це якісна аналітика. Зібрати потрібну інформацію, перевірити її та проаналізувати, зробити висновки. А потім представити ці висновки у зручному для клієнтів форматі. Це майже те саме, що роблять профільні фахівці, але OSINT’ep як швейцарський ніж – здатен працювати у багатьох сферах одразу. 

Тому його вміння пошуку та аналізу потрібні всім. І турбулентні умови, спричинені війною та опором українською нації, багато разів підтверджують ці слова. 

OSINT-курс від Molfar

Ми проговорюємо теоретичну базу, даємо інструменти та розбираємо реальні кейси. Це все, нічого зайвого.

Пройти курс можна на платформі Udemy, це один з 5 україномовних продуктів, що взагалі існують на цій платформі. По завершенню всім учасникам гарантовані сертифікати: один від нас, інший від самих Udemy. Обов’язково додайте сертифікати до свого CV – для будь-яких західних та українських компаній це буде вагомою причиною повірити у ваші здібності.

Зображення надані Molfar

Курс поділено на два рівні.

  • Базовий. Для тих, хто хоче базу + інструменти. 
  • Просунутий. Для тих, хто хоче знати більше, масштабувати процеси та збирати власну команду.

В кожному рівні навчання унікальна інформація. Тож якщо ви хочете максимально зануритись у навчання OSINT, проходьте курсу по черзі: спочатку базовий, потім просунутий.

? За цими посиланнями ви можете купити курс зі знижкою, яку ми підготували спеціально для читачів AIN.UA!

Хто лектори, в кого я буду навчатись? 

Навчальні матеріали OSINT курсу були створені провідними дослідниками-практиками Molfar, а саме: CEO агенції Molfar, Артем Старосєк, голова відділу розвідки Максим Зражевський та старший аналітик Сергій Положай. Автори матеріалів – це ваші лектори. 

Зображення надані Molfar

Якби компанія Molfar була рок-гуртом, ці люди були б її фронтменами. Завдяки їм наша робота продовжується, ми досягаємо нових результатів і ще дужче наближаємо перемогу. Впевнені, вам вони теж сподобаються. 

Як можна навчатись OSINT безоплатно? 

Зображення надані Molfar

Це дуже правильне питання на всіх етапах розвитку фахівця. Ми теж постійно навчаємось, і вже знайшли рішення як поставити це питання на потік. У нашому Telegram-каналі ми публікуємо всі навчальні матеріали, які створюємо власноруч, і які рекомендуємо OSINT-спільноті для вивчення. Повноцінні завдання з відповідями виходять кожну суботу у зручному форматі. Примітки, статті та корисні матеріали – виходять протягом тижня. Ми не публікуємо багато, але все що видано – варто уваги. 

Тож, приєднуйтесь до нашої спільноти! Вивчайте OSINT, ставайте нашими колегами чи конкурентами, або ж шукайте щастя в інших сферах, отримавши твердий бекґраунд! Робіть все, аби майбутнє України вбачалось вам і нам все більш величним. Віримо, що цей матеріал був корисний для роздумів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук