Instagram запускає клон соцмережі BeReal і нотатки до профілю як в Twitter

Meta представила «Відверті історії», або Candid Stories — нову функцію в Instagram Stories, яка відтворює фірмові селфі соцмережі BeReal. Як повідомляє Engadget, подібно до BeReal, Candid раз на день пропонуватиме вам поділитися селфі, а інші користувачі зможуть побачити Candid своїх друзів лише після того, як завантажать свої власні.

Як Instagram клонує BeReal?

Зображення: AIN.UA

BeReal — це соціальна мережа, яка багато в чому є антисоціальною мережею. Додаток надсилає сповіщення всім користувачам у випадковий час, інформуючи їх про те, що настав «час BeReal». Теоретично користувачі відкривають BeReal відразу після отримання цього сповіщення, фотографують те, що вони роблять у цей час, і публікують це в додатку. Ви не зможете бачити чужі BeReals, доки не опублікуєте власні.

Подібно до BeReal, Candid від Instagram раз на день пропонуватиме користувачам поділитися селфі, а інші зможуть побачити Candid своїх друзів лише після того, як вони завантажать свої власні. Відверті селфі, як-от дописи BeReal, дозволять зробити фото одночасно на передню та задню камери пристрою. 

Meta працює над версією Candid принаймні з цього літа, коли в додатку була помічена функція під назвою «candid Challenges». Тоді компанія заявила, що це «внутрішній прототип». За словами представника компанії, цю функцію спочатку тестуватимуть у Південній Африці.

Що ще з’явиться в Instagram?

Але BeReal — не єдина платформа, яку Instagram бере на останнє оновлення. Додаток також представляє нову функцію «Нотатки», яка дозволяє користувачам залишати нотатки, перейшовши до верхньої частини своєї папки «Вхідні», а потім вибравши підписників, на яких вони підписалися (так званих спільних друзів), або інших зі свого наявного списку «Близьких друзів».

Як повідомляє TechCrunch, користувач може набрати нотатку, використовуючи лише 60 символів тексту або емодзі. Замітка з’являтиметься у верхній частині папки «Вхідні» друзів протягом 24 годин, а відповіді надходитимуть у вигляді DM.

Як і у випадку з Candid, Instagram тестував Notes протягом кількох місяців, але ця функція, можливо, набула нового значення після покупки Twitter Ілоном Маском.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук