На російському Avito продають крадені українські паспорти

На російському сервісі Avito з’явились оголошення про продаж українських біометричних закордонних паспортів, які дають право безвізового в’їзду до країн ЄС. Про оголошення написали російські медіа «Полигон медиа» та «Можем объяснить».

  • Зараз оголошення уже видалили, але лишився скріншот:
Скріншот Telegram-каналу «Можем объяснить»
  • Посилаючись на джерела в адміністрації Херсонської області, медіа повідомляють, що бланки та обладнання для їх виготовлення вкрали із області російські військові. Номери втрачених бланків нібито зафіксували, тож виїхали до ЄС за такими документами не вийде.
  • Це не перший випадок подібних історій про Avito. Навесні 2022 року через цей сайт оголошень вербували солдат до російської армії, тобто, Avito була співучасником військових злочинів росії. Тоді ж на цьому сайті можна було знайти повідомлення про продаж «трофеїв» — речей, які російські окупанти крадуть в Україні. 
  • Закордонні власники Avito досить довго приймали рішення про вихід з російського ринку. Зокрема, нідерландський інвестиційний холдинг Prosus, що володіє українським OLX, залишав російський ринок доволі неохоче. Хоча у жовтні 2022 року і стало відомо, що компанія таки продає Avito і виходить з ринку.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук