Оцінка SpaceX виросла до $140 млрд

SpaceX Ілона Маска пропонує продати акції за ціною близько $77 за штуку, повідомляють джерела Bloomberg. Продаж акцій за цією ціною забезпечує загальну оцінку SpaceX близько $140 млрд.

  • Останніми тижнями SpaceX обговорювала різні ціни, але зрештою зупинилася на $140 млрд для оцінки в тендерній пропозиції, повідомляють джерела. При цьому журналістам не вдалося дізнатися, чи буде компанія прагнути залучити капітал у первинному раунді фінансування за такою оцінкою.
  • У ході липневого інвестиційного раунду, компанія планувала залучити $1,7 млрд при загальній оцінці у $127 млрд. Таким Чином з липня по грудень 2022 оцінка компанії зросла на 10,24%.
  • Представники SpaceX не відреагували на прохання про коментар. Але фактично така оцінка робить SpaceX найдорожчою приватною компанією в США.
  • За даними Bloomberg Billionaires Index, Ілон Маск — друга найбагатша людина світу й володіє майже $168 млрд. Згідно з Bloomberg, його частка в SpaceX оцінюється приблизно в $47 млрд.

SpaceX займається запуском кораблів сімейства Dragon, що дозволяє доставляти екіпажі та вантажі на Міжнародну космічну станцію. Крім того, їй належить сервіс супутникового інтернету Starlink, який Маск обіцяв згодом виділити на самостійну компанію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук