Українська Jarvi Games залучила $3 млн інвестицій, зокрема — від російського фонду

Українська геймдев-студія Jarvi Games залучила $3 млн на фінансування своєї мобільної гри з відкритим світом Vice Online. Раунд очолив Play Ventures за участі Velo Partners і The Games Fund. Про це повідомляє Venture Beat. Редакція AIN.UA розповідає деталі.


Як вдалось з’ясувати AIN.UA, фонд The Games Fund – російський, але в інтервʼю західному виданню співзасновник Jarvi, який не виїхав з України і змушений працювати в умовах постійних обстрілів з-боку рф, про це чомусь не згадав.

Також показово, що художників та дизайнерів в компанію наймає Дмитро Гладілін, який попередньо 8 років працював в російських Game Insight та SberGames. Яку посаду він обіймає в Jarvi і чи є акціонером – наразі невідомо.

  • Головний офіс Jarvi Games розташований на Кіпрі, але команда розробників із 30 осіб дислокується в Україні. Ще влітку їх було 10.
  • Раніше співробітники працювали віддалено з різних міст України, а офіс розробки знаходився в Харкові. Але після початку повномасштабного вторгнення більшість виїхала до Варшави і тепер працює з-за кордону.
  • Компанію у 2021 році заснували Дмитро Бурнос, Олександр Лисенко, Ігор Лисенко та Сергій Гриненко. Засновники раніше працювали у Voodoo і Lion Studios у сегменті гіперказуальних ігор.
  • Основний продукт Jarvi Games – мобільна екшн-гра з відкритим світом Vice Online, на створення якої команду надихнула GTA Online. Одночасно до 60 гравців можуть мандрувати містом, наповненим широким асортиментом розкішних автомобілів, човнів, літаків, різноманітної зброї на вибір.
  • Vice Online дебютувала у відкритому бета-режимі влітку 2022 в Туреччині та Бразилії. З того моменту гра згенерувала понад 8 млн завантажень, кілька днів була додатком №1 у Бразилії з 250 000 органічних завантажень на день і зберігала 40 000 одночасних користувачів на піку.
  • Завдяки новому раунду інвестицій студія планує значно покращити візуальні ефекти, ігровий процес і кількість контенту в Vice Online і запустити його в усьому світі до кінця 2023 року.
  • Минулого року Jarvi Games залучили $500 000 від The Games Fund, який також долучився до нового раунду інвестицій у $3 млн. Хоч фонд і позиціонується як американський, насправді всі його партнери – Марія Кормола, Ілля Єремєєв, Сергій Тітов та інші – росіяни.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук