DeepMind створив інструмент для написання сценаріїв

DeepMind від Alphabet представила інструмент штучного інтелекту, який допомагає створювати приблизні сценарії фільмів. Він вміє вигадувати діалоги, придумувати назву і описувати персонажів, пише видання Engadget.

  • Продукт називається Dramatron. Ідея полягає в тому, що автори зможуть компілювати, редагувати та переписувати те, що придумає штучний інтелект у повний сценарій.
  • Для повноцінної роботи знадобиться API OpenAI, для того щоб вміст, який видасть штучний інтелект, не був образливий.
  • Компанія тестувала роботу Dramatron разом із 15 сценаристами. Вони зробили висновок, що не будуть використовувати інструмент в роботі. Також вони помітили, що результати можуть бути шаблонними.

Чому це цікаво

Використання інструменту AI вкотре піднімає питання про авторство: хто або що має отримати право на сценарій. Минулого року апеляційний суд Великої Британії постановив, що штучний інтелект не можна вважати автором ідей за патентом.

DeepMind зазначає, що Dramatron може виводити фрагменти тексту, які використовувалися для навчання мовної моделі. «Одним із можливих пом’якшень є те, що співавтор шукатиме підрядки у результатах, щоб допомогти виявити плагіат», — сказав DeepMind.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук