Матеріал підготовлено за підтримки Creative States
Що це означає?

Безпека та стабільність

Як працювати з локацій Creative States під час блекаутів | Ексклюзивний репортаж AIN.UA

Дівчина працює за стійкою

Безпека та стабільність

Як працювати з локацій Creative States під час блекаутів | Ексклюзивний репортаж AIN.UA

Планові та екстрені відключення світла завдають клопотів не тільки бізнесам, а й звичайним людям. Нещодавно, після чергових ракетних обстрілів рф, столиця й інші міста України зрозуміли, що таке блекаут, й почули про «Пункти незламності». Звичайно ж, ми впораємося, бо українці – найсильніша нація, однак щоб наближати перемогу, доводиться щоденно обирати місце для роботи й підлаштовуватися під реалії сьогодення.

Мене звати Тетяна, я журналіст AIN.UA і вже понад три роки моя робота залежить від стабільного інтернету, можливості зарядити ноутбук і, звісно ж, атмосфери навколо, що буде сприяти продуктивній роботі. Оскільки в моєму будинку вимикають світло тричі на день, що тягне за собою навіть відсутність зв‘язку, а працювати по кафешкам бажання є не завжди, – довелося задуматися про пошук комфортного місця для роботи. Ще й такого, аби було безпечно. Наявність укриття – обов‘язкова умова.

В рамках спільного проекту AIN.UA разом з Creative States мене запросили відвідати локацію на столичному Арсеналі. В цьому тексті я поділюся власними враженнями, та розкажу чим особливий коворкінг Creative State of Arsenal. Спойлер: постійно є світло, інтернет та звʼязок, а також я потрапила на день борщу. І в укритті, змогла не тільки попрацювати, а й пограти в плейстейшн.

#центр
#6700м2
#генератор
#starlink
#укриття
#ком’юніті

Місце має значення

Creative State of Arsenal розташований в повністю відреставрованому приміщенні цеху заводу «Арсенал», що через дорогу від метро «Арсенальна». Серед переваг – це самий центр столиці, дістатися до якого можна як на авто, так і громадським транспортом. Навіть для жителів лівого берега Києва дорога не займатиме більше 30 хвилин, що довів мій власний досвід.Два корпуси коворкінгу входять до проєкту A-Station – того самого місця-магніту, про яке знає більшість киян. Так, поряд з Creative State of Arsenal: популярне гастро місце Kyiv Food Market з алеєю ресторанів поряд й креативний простір «Освіторія Хаб». Не далеко від локації: мальовничий Маріїнський парк, скляний міст з панорамою на Поділ, а якщо спуститися нижче – Європейська площа й Майдан Незалежності. Сам Creative State of Arsenal 1 займає три поверхи окремого приміщення, спільною площею 4200 м2. При цьому, метраж другої частини коворкінгу – понад 2500 м2.

Гортайте, щоб побачити більше

На локації все починається з зони ресепшену, обличчям якого є ком‘юніті-менеджери. Вони підтримують резидентів протягом усього часу знаходження на локації — це перші люди, з якими можна комунікувати, наголосили представники Creative State of Arsenal. Вони допомагають вирішити будь-які проблеми й питання, а також визначитися з тим, який пакет краще придбати.

Гортайте, щоб побачити більше

Мене, як і кожного потенційного резидента, ком‘юніті-менеджер спершу ознайомила з усіма правилами знаходження на локації, далі — провела екскурсію. Вона, зокрема, запропонувала взяти пакет на день, аби краще зрозуміти, чим особливий Creative State of Arsenal та чи хочу я працювати на цій локації. Його вартість – $30, за які я отримала доступ до спільної лаундж-зони, скайп-кімнат, hot-desk-зони з нефіксованими робочими місцями, барної зони, та до всього, що сприяє продуктивній роботі та лайфстайлу у комфортних умовах.

Локація. Стиль Арт-Нуво, справжнє дерево й стилізовані персональні сьюти

Перше, що кинулося в очі на першому поверсі коворкінгу, в зоні лаунджу, – невимушена атмосфера, яку наповнює живе спілкування. Зізнаюся чесно, це подумки повернуло мене в часи до пандемії коронавірусу: коли офіси ще не були порожніми, а працівники зустрічалися за чашкою кави на кокосовому молоці з макаруном, аби відволіктися від робочих задач. В Creative State of Arsenal ця атмосфера панує й зараз, – з початку жовтня кількість резидентів наблизилася до довоєнних показників і зростає щоденно. Загалом локація може вмістити 700 людей.

Гортайте, щоб побачити більше

Стиль Арт-Нуво, в якому, зокрема, оформлена вся локація і, зокрема, лаунж-зона, доповнюють м‘які дивани та великий бар. Хоча по п‘ятницям біля нього справді можна замовити коктейль від професійних барменів, кожного дня він відкритий для всіх резидентів. Безкоштовний чай, кава, снеки та фрукти – їх можна знайти саме на цій зоні. Тут же можна й попрацювати.

Гортайте, щоб побачити більше
Гортайте, щоб побачити більше

На перших двох поверхах локації також знаходяться великі переговорні кімнати в різних стилях. Кожна з них обладнана смарт-телевізором, аудіосистемою та столами, за якими можна зібрати велику команду. Орендувати їх, а також оформити будь-яку іншу послугу в коворкінгу можна через мобільний додаток Creative States. До речі, резиденти мають можливість користуватися переговорками з суттєвою знижкою, а не за повну вартість. Крім цього, вони отримують доступ до безкоштовних скайп-кімнат, розрахованих на 1-3 людини, та лекторіуму. Останній знаходиться на першому поверсі, й, як мені розповіли під час екскурсії, кімнату можна використовувати для проведення власних заходів. Декілька разів на тиждень там проходять заняття з йоги й інтенсивні тренування Burn. Для цього команда локації запрошує професійних тренерів.

Другий поверх Creative State of Arsenal оформлений в більш офісному, проте сучасному стилі. Тут знаходиться простора зона hot-desk з видом на гігантське живе дерево, переговорні кімнати, приватні офіси й бізнес-сьюти.

Гортайте, щоб побачити більше

Як зазначили представники локації, формат Private office підійде як для однієї людини, так і для команди на 25 осіб. За необхідності, кількість місць можна збільшити. Одночасно Office suite, який розрахований на 30+ працівників, – це повноцінний індивідуальний офіс з персоналізованим дизайном. Серед фішок для резидентів з цими тарифами – іменний пропуск, який дає певні переваги в закладах-партнерах Creative State of Arsenal. Наприклад, можна отримати знижку на медичне страхування, спортзал, час у кібер-клубі, страву або напій в подарунок в кафешках поблизу Creative State of Arsenal.

Якщо ж ви є керівником команди або полюбляєте більш усамітнену атмосферу, – можете орендувати офіс в Business Suite, які знаходяться на третьому поверсі. Для резидентів з цим тарифом відкривається ще більше переваг коворкінгу. Серед них, зокрема, окрема лаунж-зона з виходом на терасу, потрапити до якої можна тільки зі спеціальною картою-пропуском.

Гортайте, щоб побачити більше

Самі бізнес-сьюти Creative State of Arsenal позиціонує, як унікальні бізнес-простори, оформлені в різному стилі. Так, перед купівлею пакету резидент може ознайомитися з вільними кабінетами та обрати той, який найбільше до душі, та кастомізувати його на власний розсуд. Що цікаво: кожний бізнес-сьют має другий поверх з підвісним гамаком і панорамними вікнами на стелі. Там можна і попрацювати, і відпочити від робочих тасків. Крім цього, кімнати обладнані охоронною системою й автоматикою: двері й жалюзі резидент може відкривати й закривати натисканням однієї кнопки на пульті. Ще одна фішка бізнес-сьютів — можливість побачити своїх колег через вікна навпроти кабінету.

Гортайте, щоб побачити більше
Гортайте, щоб побачити більше

До речі, на локацію можна приводити й дітей. Поки батьки працюють, в їхньому розпорядженні окрема переговорна з конструктором, книжками, розмальовками й мультиками. За потреби, ком‘юніті-менеджер Creative State of Arsenal приділить дитині увагу, зробить какао, або проведе до дитячої вбиральні. Час від часу на локації проводять Kids day: запрошують аніматорів, які розважають дітей резидентів іграми, проводять майстер-класи, перегляди мультиків та інші активності. Батьки можуть не хвилюватися, адже дитина під наглядом спеціальної людини й не сумуватиме.

Світло є, але головне – інше

В Creative State of Arsenal я змогла працювати цілий день без перешкод, і навіть забула про те, що в місті трапляються відключення електроенергії. На локації світло є постійно. І як мене запевнили в команді коворкінгу, Creative State of Arsenal і Arsenal 2 готові до непередбачуваних ситуацій. Після обстрілів рф на початку жовтня, на локації з‘явився двомегаватний генератор, який надала компанія-партнер локації A Development, а щоб забезпечити стабільне інтернет-підключення – Starlink. В разі повного блекауту, Creative State of Arsenal може стати для резидентів і їхніх сімей тимчасовим будинком: команда закупила каремати, ковдри й все, що може знадобитися на перший час.

Гортайте, щоб побачити більше

На обід я пішла на кухню Creative State of Arsenal, яка знаходиться на другому поверсі й більше нагадує ресторан. Так, тут справді є свій шеф-кухар, який приготує не тільки страви з меню, а й більш персональні замовлення. Ціни – середні, але дешевші за будь-яку доставку й навіть обід в закладах, що знаходяться поблизу локації. Я замовила кус-кус з овочами й пармезаном, за який заплатила 110 грн. Одночасно, любителі пасти зможуть смачно пообідати менше, ніж за 150 грн. Також Creative States співпрацює з сервісами готової їжі, холодильники яких стоять в зоні кухні. Кожного дня в них з‘являються різні позиції, оплатити які можна через термінал. Одночасно, якщо вам хочеться чогось особливого – в 20 метрах від коворкінгу одне з найпопулярніших гастромісць столиці Kyiv food market, безліч кав‘ярень й барів.

Гортайте, щоб побачити більше

Ще три практичні знахідки в Creative State of Arsenal: душ, кімната відпочинку з просторим диваном і лежаками й поштомат «Нової пошти». Як на мене, досить зручно! Душ, як зазначили представники локації, ще ніколи не був таким затребуваним, як в дні запровадження відключень світла. Загалом їх на локації три, а скористатися ними можуть усі резиденти. Якщо у вас є домашня тварина, її також можна брати на локацію – Creative States є pet-friendly-коворкінгом.

Гортайте, щоб побачити більше
Гортайте, щоб побачити більше

Часто Creative States проводить тематичні дні й івенти. Я, наприклад, потрапила на день борщу, а щоп‘ятниці, як вже згадувала вище, – Happy hours з безкоштовними коктейлями. На усі заходи збирається багато резидентів, які мають можливість поспілкуватися у неформальній атмосфері. До того, ж планах команди локації – проведення оновленого тренінгу з першої медичної допомоги, пожежної безпеки й інших актуальних у наш час тематик. Оголошення про заходи відвідувачі бачать в мобільному додатку, а обговорюють, як і все-все інше – в закритому чаті Creative States. На момент моїх відвідин, в останньому навіть велася дискусія щодо імені робокота, який саме з‘явився на локації. Він, зокрема, допоможе розвантажити клінінгову службу, та стане цікавим доповненням коворкінгу.

«Оголошено повітряну тривогу»

Після обіду по всій Україні оголосили повітряну тривогу. На жаль, мої відвідини Creative State of Arsenal припали на 15 листопада, коли росія масово обстріляла ракетами наші міста. В такі моменти, де б ти не був, всі потреби зводяться до однієї – опинитися в безпечному місці. Такою зоною для резидентів коворкінгу є сертифіковане укриття в трьох метрах від локації, – кіберклуб-партнер Checkpoint Arsenal. В ньому можуть розміститися до 200 людей. Якщо ж місця буде замало, то резидентам запропонують перейти по підземним тунелям колишнього заводу «Арсенал», який також слугує укриттям, до затишного підвального бару «Вогник», що розрахований на 300 осіб.

Гортайте, щоб побачити більше

Команда коворкінгу зазначила, що процес евакуації зазвичай займає до 5 хвилин. На локації зупиняється музика, спеціальний двомовний аудіофайл українською та англійською сповіщає про повітряну тривогу, автоматично відчиняються турнікети, ком‘юніті-менеджери допомагають резидентам залишити локацію та негайно прямувати до укриття.

При цьому, люди, які не бажають проходити в укриття, можуть підписати документ про несення власної відповідальності за це рішення. Проте, з огляду на останні обстріли столиці, які стаються все частіше, та їх наслідки, папери втратили свою силу, – команда Creative States просить пройти резидентів до найближчого сховища в обов’язковому порядку.

Гортайте, щоб побачити більше
Гортайте, щоб побачити більше

15 листопада, коли в Києві лунали вибухи, я перебувала в кіберклубі Сheckpoint, де змогла продовжувати працювати. Було світло, стабільний інтернет, зручний стіл – панувала атмосфера безпеки. В цьому питанні Creative States максимально піклується про своїх резидентів. До того ж, під час тривоги в Сheckpoint можна пограти в комп‘ютерні ігри або на приставці. Співробітники кіберклубу допоможуть все налаштувати, а якщо ви є резидентом Creative States – навіть запропонують приємну знижку.

Підсумки

Creative State of Arsenal – це не про звичайний коворкінг. Незалежно від того, який пакет обирає резидент, – він отримує не лише приміщення для роботи й інтернет, а й безліч переваг. За один день на локації мені вдалося продуктивно попрацювати, відпочити в лаунжі за кавою, познайомитися з потенційними героями майбутніх матеріалів AIN.UA та смачно пообідати. Навіть не зважаючи на те, що пару годин довелося провести в укритті, – це не заважало виконанню робочих задач, а поряд знаходилися люди, готові допомогти з будь-чим у будь-який момент.

В Creative States панує атмосфера стабільності, яку востаннє я відчувала до повномасштабного вторгнення й пандемії. Таке враження складається, оскільки з кожним днем кількість резидентів на локації збільшується. Хоча всі зайняті своїми справами – ти відчуваєш себе частиною особливого ком‘юніті. Ком‘юніті людей, які щодня рухають Україну до перемоги на економічному фронті, відчувають жагу до життя й спілкування.

Матеріал підготовлено за підтримки Creative States
Що це означає?
ТЕКСТ
Тетяна Грицик
Фото
Володимир Коваленко
Дизайн та верстка
Дарія Корнєєва
Продюсер
Яна Проценко
ПРЕДСТАВНИЦЯ CREATIVE STATES
Валерія Крутських
Підбірка захоплюючихігор, у які варто пограти
Рекомендації гейм-дизайнера
Хлопець грає в ігри на ноутбуці
5 фронтів ІТ-спротиву
Як компанії та спеціалісти допомагають Україні здобувати перемогу у війні
Марафонці роблять забіг
Волонтерський рух в ІT
Як це працює?
Шеврон з українським прапором в руках чоловіка
ЯК ЗАХИСТИТИ БІЗНЕС ВІД КІБЕРАТАК
Які програми використовувати та як обрати надійний ноутбук
Чоловік з ноутбуком дивиться вперед