В Twitter, здається, передумали забороняти посилання на Instagram, Mastodon та інших

Читати на RU

18 грудня Twitter ввів нові правила, які забороняють «безкоштовне просування інших соціальних платформ». На практиці це перетворилося у блокування постів з посиланнями на Facebook, Instagram, Mastodon та інші соцмережі, що нібито конкурують з Twitter.

Проте вже зранку 19 грудня всі твіти про нові правила були видалені з офіційного акаунту Twitter Support, а також була знищено відповідну сторінку в розділі Rules and Policies, де детально пояснювали, що саме буде блокуватися. Хоча офіційної заяви від компанії ще не було, найімовірніше в Twitter просто передумали вводити нові заборони.

Що передбачали нові правила?

Як повідомляє The Verge, ще з 15 грудня почав блокувати посилання на соцмережу Mastodon і «заморозив» обліковий запис самого сервісу. При спробі публікації посилання на Mastodon користувачі отримували повідомлення про поширення «потенційно небезпечного» контенту.

А вже 18 грудня Twitter оголосив про нову політику, яку в компанії назвали «заборона на безкоштовне просування інших соціальних платформ», згідно з якою пости з посиланнями та /або закликом підписатися на акаунт в іншій соцмережі видалятимуться.

«Ми розуміємо, що багато наших користувачів є активними на інших платформах соціальних мереж. Однак ми більше не дозволятимемо безкоштовне просування певних платформ соціальних мереж у Twitter», — було написано в офіційному акаунті Twitter Support (зараз пост видалено).

Загалом під заборону і подальше блокування потрапляли всі акаунти, що просували інші соціальні мережі, а також постили контент, який містив посилання або імена користувачів з таких платформ: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr і Post.

Проте в Twitter, здається, передумали

Проте вже 19 грудня всі твіти про нові правила були видалені з офіційного акаунту Twitter Support, де тепер останні публікації датуються 13 числом. Крім того, була також знищена і сторінка в розділі Rules and Policies, де детально пояснювалось, що саме буде блокуватися і містився перелік соцмереж, посилання на які збиралися блокувати.

Звичайно, на рішення компанії вплинула реакція користувачів. Крім загального неприйняття нових правили, з Twitter, після їх введення, встиг піти відомий і дуже популярний IT-підприємець Пол Грем, який ще буквально 16 листопада захищав Ілона Маска та його нові підходи до керівництва соцмережею.

В таких випадках, зазвичай, недостатньо просто видалити повідомлення про введення нових політик. Компанія має ще публічного оголосити про їх скасування. Проте загалом, вже зрозуміло, що в Twitter просто передумали вводити нові заборони.

Чому це цікаво?

Спроба введення нових політик, направлених на заборону популяризації сторонніх соцмереж опосередковано вказує на те, що міграція користувачів з Twitter на інші платформи досягла таких масштабів, що лякають Маска.

Рішення, що прийняли в компанії для боротьби з цим трендом виявилось вкрай помилковим і, як ми бачимо, вже призвело лише до подальшого відтоку користувачів. А загальний підхід до розв’язання проблем вказує на те, що навряд в Twitter щось суттєво покращиться найближчим часом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук