Творець «Кобзи» створив нову гру «літералі». Вона теж про слова

Творець гри «Кобза» Саша Козлов створи ще одну гру під назвою «літералі». Вона складається із 200 рівнів і 77 завдань, які також повʼязані із вгадуванням слів. Журналіст AIN.UA поговорив і Сашою про його нову гру.

  • Ця гра розрахована на одного гравця. Її основний режим складається з 200 рівнів, тобто її можна пройти до кінця. Основним суперником є час.
  • В «літералі» потрібрно виконувати завдання, наприклад зібрати 15 слів, що починаються на букву «А», або 5 слів, що містять букву «Ш».
  • Зараз гра доступна лише для iOS, але автор обіцяє згодом представити і версію для Android.
  • Гра повністю безкоштовна і не містить реклами. Однак в Планах Саші створити англомовну версію гри, яка буде монетизуватися.
  • Також в «літералі» можна подивитися детальну статистику про те, на що саме ви згаяли найбільше часу.
Зображення: «літералі»

«літералі» є відповідю на попередні дві гри в слова Саші. Перша гра під назвою «Кобза» була аналогом Wordle, де потрібно було відгадати слово із 5 букв. Другою була «Гра Слів» зі схожою механікою, але слово для відгадуввання обирає інша людина.

У відгуках про обидві гри користувачі постійно скаржилися, що компʼютер або суперник загадує «дурні» слова, які важко відгадати. «Тож цілком логічно, що я зробив гру, де ніхто, окрім вас, не обирає слова», – каже Саша.

Враховуючи умови блекауту, Саша додав до гри енергозберігаючий режим. Він прибирає деяку анімацію та спрощує зовнішній вигляд, але усі функції та геймплей залишаються такими ж.

«Найважчою була розробка баланса. Багато часу пішло на те, щоб зробити гру не занадто складною, але такою, що кидає виклик. Мета проекту в тому, щоб коли хтось буде шукати ігри українскьою в AppleStore, він просто міг таку знайти. Я тут можу довго розповідати щось про лагідну українізацію, але перш за все я просто хочу, щоб були мобільні ігри українскьою і вони виглядали преміально», – каже Саша.

Саша Козлов працює iOS-розробником уже більше 10 років, та у вільний час іноді займається власними проектами. У січні він розробив та опублікував безкоштовний додаток для iOS «Кобза». Це — повний аналог популярної у світі гри у слова Wordle, але українською мовою. Гра загадує слово з п’ятьох літер, а гравець, аби відгадати його, має підібрати слова максимально схожі до загаданого.

В серпні Саша створив нову гру під назовю «Гра слів», вона є аналогом іншого продукту Letterpress, яки можуть двоє. Гравці по черзі збирають слова з букв на полі 5х5, використана у слові літера стає «захопленою» гравцем. Гра закінчена, коли кожна з 25 клітин належить одному з гравців. Виграє той, у кого захоплених клітин більше.

Зараз у «Кобзи» 40 000 завантажень, у «Гри Слів» – 15000. За словами Саші, кожна з ігор щодня отримує 50-100 нових завантажень і темп відносно стабільний. Наступна гра, яку збирається створити розробник теж буде про слова, але збирати їх не доведеться. В ній зовсім інший концепт з медитативним геймплеєм.

Любомир Шкіль: Журналіст AIN.UA. Пишу новини про стартапи, фонди, описую міжнародну повістку, також пишу про криптовалюти та бізнес-кейси. Для зв'язку: Пошта | LinkedIn | Facebook
Related Post