Як працювати в блекаут: ось топ-3 найбільш автономних ноутбуків ASUS

В Україні багатьом креативним спеціалістам, яким для роботи потрібен ноутбук та інтернет, доводиться звикати до тривалих відключень світла. Тож одним із важливих критеріїв для робочого ноутбуку стає його автономна робота. Адже, якщо зарядки вистачає на весь робочий день, то і блекаут вже не такий страшний.

Пропонуємо добірку з трьох потужних ноутбуків від компанії ASUS, які можуть працювати 10 годин поспіль (і навіть довше) без підзарядки. І при цьому є достатньо потужними для складних робочих завдань. 

Легкий та потужний Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) — працює автономно до 9,5 годин

ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED це компактний 14-дюймовий ноутбук, який у максимальній комплектації може похвалитися флагманським процесором Intel Core i9 12-го покоління, відеокартою NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti для ноутбуків, 32 ГБ швидкісної оперативної пам’яті та SSD місткістю 2 ТБ.

У цієї моделі два високоякісні дисплеї, тому вона добре підійде людям творчих професій: 2D та 3D-художникам, аніматорам, гейм-розробникам, архітекторам, програмістам, веб-дизайнерам. 

Перший, основний дисплей складається з 14,5-дюймової сенсорної OLED-панелі із роздільною здатністю 2,8K, частотою оновлення 120 Гц і часом відгуку 0,2 мс. Екран співвідношенням 16:10 сертифікований PANTONE Validated, VESA DisplayHDR True Black 500 і Dolby Vision. Це означає, що він акуратно відтворює усі кольори, і дає глибокий чорний. Він також має сертифікат ергономічності TÜV Rheinland, тобто, якщо працювати за ним довгі години, очам буде комфортно. 

Другий, сенсорний дисплей ScreenPad Plus на 12,7 дюйма працює із новітніми стилусами, такими як ASUS Pen 2.0. Його можна нахилити під зручним для роботи кутом, в цьому положенні дисплей також відкриває вентиляційний отвір для кращого охолодження потужної «начинки» ноутбука. ScreenPad Plus можна використовувати і як зовнішній дисплей, куди зручно виводити вікна робочих програм або панелі інструментів для роботи із контентом, наприклад, із «важкою» графікою, 3D-моделлю чи аудіо. 

Ноутбук Zenbook Pro 14 Duo OLED укомплектований усіма потрібними портами, тут є:

  • Два порти Thunderbolt 4 (USB-C) з пропускною здатністю 40 Гбіт/с. Вони підтримують швидку зарядку та дають можливість підключити зовнішні 4K-дисплеї.
  • USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI 2.1 та комбінований аудіороз’єм. 
  • Зчитувач карт micro-SD Express 7.1 забезпечує швидкісну передачу файлів. 

При потужній апаратній частині ноутбук важить всього лише 1,7 кг і має корпус завтовшки 1,79 мм. А отже, його можна брати із собою всюди, куди потрібно дістатися його власникові. Ноутбук також доволі витривалий, не боїться забруднень чи подряпин: адже він відповідає американському військово-промисловому стандарту надійності MIL-STD-810H.

І найголовніше за умов відключень: завдяки акумулятору на 76 Вт·год цей ноутбук може працювати без живлення до 9,5 годин (якщо вимкнути другий дисплей). 

Ноутбук Zenbook S 13 OLED (UM5302) здатний працювати до 19 годин без підзарядки

13-дюймовий ноутбук Zenbook S 13 OLED у топовій конфігурації має процесор AMD серії Ryzen 6000 та відеокарту AMD Radeon. Це все вміщується у супертонкий корпус із магнієво-алюмінієвого сплаву, доступний у чотирьох кольорах: синьому (Ponder Blue), бірюзовому (Aqua Celadon), бежевому (Vestige Beige) і білому (Refined White). Цей потужний ноутбук важить всього 1 кг. 

Ноутбук оснащений OLED-дисплеєм із роздільною здатністю до 2,8K, також у нього є всі необхідні порти, щоб під’єднувати для роботи периферію та інші пристрої. Порти USB-C допоможуть вивести 4К-відео на зовнішні монітори, а також дозволять підзарядити ноутбук. Для звукового обладнання є комбінований аудіороз’єм.

Важливо: ноутбук має акумулятор високої місткості, який завдяки технології прискореного заряджання може отримати від 0 до 60% заряду всього за 49 хвилин. Ноутбук працює з різними зарядками USB-стандарту (технологія ASUS USB-C Easy Charge). А це означає, що маючи заряджений павербанк під рукою, власник ноутбука зможе помітно подовжити час його автономної роботи.

Zenbook S 13 OLED також був успішно випробуваний за стандартами MIL-STD 810H, а це означає, що його можна брати із собою всюди, у відрядження чи на відпочинок. 

Ноутбук Vivobook S 15 OLED (K3502) вміє працювати без розетки до 10 годин

15,6-дюймовий ноутбук Vivobook S 15 OLED оснащений високопродуктивним процесором Intel Core 12-го покоління H-серії. Але потужна апаратна частина упакована у тонкий та стильний корпус, доступний у різних кольорах: зеленому (Brave Green), сірому (Neutral Grey) та чорному (Indie Black).

Дизайн ноутбука вирізняється яскравими декоративними деталями: клавішу Enter виділили смужками, а клавішу Esc — яскравим жовтогарячим кольором.

Ноутбук також оснащений:

  • OLED-дисплеєм формату до 2,8K з частотою оновлення 120 Гц, який демонструє якісне зображення з високою контрастністю. 
  • Повним набором портів, які дозволяють підключити до ноутбука периферію та інші пристрої. Зокрема, тут є два порти Thunderbolt 4 у вигляді роз’ємів USB-C, з підтримкою заряджання та дисплеїв 8K, а також порт HDMI 2.0. Він дасть можливість під’єднати до ноутбука дисплей форматом до 4K, 60 Гц, і перетворить його на домашній кінотеатр або ж ігрову станцію. 
  • Клавіатура ASUS ErgoSense має приємні на дотик повнорозмірні клавіші, розташовані зі стандартним інтервалом для клавіатури ПК. Клавіатура та інші робочі частини ноутбука захищені антибактеріальним покриттям ASUS Antibacterial Guard. Воно містить позитивно заряджені іони срібла, які знезаражують поверхню, з якою працює користувач. 

Що ж до автономної роботи: цей ноутбук має акумулятор високої місткості (70 Вт·год), тож працювати за ним можна до 10 годин поспіль. І навіть якщо пристрій розрядиться, порти Thunderbolt 4 дадуть швидко підзарядити його павербанком чи іншим зарядним пристроєм. 


Коли на ноутбуці відкритий терміновий робочий таск, а показник заряду безжально наближається до нуля, це досить неприємно. Ноутбуки, що тримаються десятки годин без розетки, дадуть користувачеві спокійно працювати над робочими задачами. Три ноутбуки із цієї підбірки працюватимуть до 10 годин і довше без розетки.

А для того, щоб ще трохи продовжити тривалість роботи, можна активувати попередньо налаштований профіль енергоощадження в операційній системі. Також можна обрати «тихий» профіль роботи вентиляторів охолодження в програмному центрі MyASUS. 

Так ви зможете працювати за улюбленим ноутбуком довгі години, навіть не помітивши за роботою, що світло вже повернулося. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук