В Twitter з’явився лічильник переглядів

San Francisco, USA - July 2021: Twitter logo on mobile phone screen

В Twitter додали новий інструмент — лічильник переглядів. Як повідомили в компанії, тепер користувачі зможуть побачити не лише кількість реакцій (лайків чи ретвітів), а й абсолютне значення кількості переглядів.

Як працюватимуть перегляди в Twitter?

Як пояснюється на сторінці детальної інформації, лічильник переглядів отримують всі публікації, крім твітів спільноти, Twitter Circle Tweets та старих публікацій, що з’явилися до додавання нового інструменту. Кількість переглядів буде загальнодоступною і кожен у Twitter може бачити кількість переглядів твітів.

Будь-хто, хто переглядає твіт, зараховується як перегляд, незалежно від того, де він бачить ваш твіт (наприклад, Домашня сторінка, Пошук, Профілі, твіти, вбудовані в статті тощо), чи підписаний він на вас. Навіть автор, який переглядає власний твіт, зараховується як перегляд.

При цьому багаторазові перегляди з одного акаунту також зараховуються. Тобто не всі перегляди є унікальними. Наприклад, ви можете переглянути твіт через браузер, а потім на телефоні, і це буде зараховано як два перегляди.

Чому це цікаво?

Крім того, що подібні інструменти вже давно є у багатьох соцмережах (від яких Twitter, в питанні технічного розвитку традиційно відставав) це нововведення цікаве також і з інших причин.

Фактично це перша зміна у Twitter, з моменту покупки соцмережі Ілоном Маском, яке, скоріш за все, не викличе обурення користувачів та не спричинить чергову хвилю міграції на інші сервіси. Детальніше про попередні рішення нового генерального директора та їх вплив ми розповідали в окремому матеріалі за посиланням.

Данило Ївженко: Пишу про стартапи, інвестиції та ігри, а також веду рубрику Стартап дня. Зв'язатися можна у Facebook та по e-mail: yd@ain.ua.
Related Post