Сервіс Poe на основі ШІ відповідає на будь-які запитання

Сервіс запитань і відповідей Quora запустив платформу Poe, яка дозволяє ставити запитання, отримувати миттєві відповіді та вести діалог із чат-ботами на основі штучного інтелекту. Поки Poe доступний лише для користувачів iOS і тільки за запрошенням, пише TechCrunch.

  • Poe не є спробую побудувати модель штучного інтелекту з нуля.
  • Проект надає доступ до кількох моделей ШІ, що генерують текст, включаючи ChatGPT. Це відома модель, яка вміє генерувати текст так, щоби він був максимально нагадував створений людиною.
  • Quora планує надати можливість іншим компаніям додавати свої моделі в майбутньому.
  • Poe схожий на месенджер, але користувачі можуть поговорити окремо з різними моделями ШІ.
  • В інтерфейсі чату Poe надає низку різноманітних пропозицій щодо тем розмови та випадків використання. Наприклад «написання довідки», «кулінарія», «вирішення проблем» і «природа».
Зображення: Quora

«Ми вважаємо, що це буде цікавий спосіб для людей взаємодіяти та досліджувати різні мовні моделі. Poe створено як найкращий спосіб отримати миттєву відповідь на будь-яке запитання за допомогою природної розмови», — кажуть в команді Quora.

Чому це цікаво

Попри критику, кількість проектів на основі штучного інтелекту стає більше. Нещодавно зʼявився проект Riffusion, який створює музику за запитом, а компанія Meta навчила штучний інтелект перетворювати думки в текст. Не говорячи вже про численні сервіси для генерування зображень, такі як Diffusion Bee.

Poe працює в тому числі і за допомогою суперечливого проекту ChatGPT. Він має здатність відповідати на запитання на різні теми — від поезії до програмування. Сервіс був предметом скандалів через його здатність інколи давати відповіді, які звучать переконливо, але насправді не відповідають дійсності.

Раніше цього місяця сайт Stack Overflow для кодування запитань і відповідей тимчасово заборонив користувачам ділитися вмістом, створеним ChatGPT, заявивши, що штучний інтелект надто полегшує користувачам генерацію відповідей і заповнює сайт сумнівними фактами.

Quora — соціальний сервіс, на якому користувачі можуть ставити відкриті для аудиторії питання та отримувати відповіді. Також сайт діє як база знань: архів запитань-відповідей, об’єднаних за тематиками.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук