Як потужне виробництво великої меблевої компанії AGT Plus працює в умовах відключень електроенергії

Українська компанія AGT Plus, що охоплює меблевий та будівельний напрямок, виробничі площі якої складають понад 5000 квадратних метрів, а персонал організації налічує близько 130+ співробітників, не зупиняється у важкі для нашої держави часи – перебої постачання електроенергії.

Виробничі потужності компанії оптимізовані та стандартизовані до умов сучасності, адже зараз так важливо бути автономним та мобільним, а також гнучким, підлаштовуватися до того, що гра може піти по зовсім іншим правилам. 

Основними аспектами, на які ми звернули увагу при оптимізації роботи — було придбання потужного генератора, для забезпечення постійної та безперервної діяльності виробничих станків у цеху та збереження повного складу співробітників на виробництві без скорочень та втрат цінних кадрів. Створення загальної атмосфери спокою та відсутність паніки серед працівників у виробничих цехах, а найголовніше – не допустити зниження продуктивності серед фахівців на головних ділянках виробництва.

Також важливим нюансом є кількісні показники об’ємів виготовлення кінцевої продукції (дверних блоків, стінових панелей та меблевих фасадів). Головна задача була не допустити їх зниження, а максимальними зусиллями втримати показники на місці, дотриматися стабільного виконання місячного плану та посприяти його збільшенню, тобто перевиконанню. Для реалій сьогодення – це задача з зірочкою, але той хто шукає легких шляхів, завжди залишається позаду. Про кожен аспект детальніше читайте далі. 

Генератор, як автономне джерело безперервного постачання електроенергії

Методом спроб, пройшовши шлях підбору та тестування ми встановили на нашому виробництві доволі потужний генератор вартістю майже 2,5 мільйона гривень, задля забезпечення можливості підключення абсолютно всіх виробничих станків та обладнання, необхідного для виготовлення нашої продукції. Не дивлячись на те, що меблева індустрія в Україні зараз зазнала певних труднощів, бізнес опинився в зоні ризику, а цінові сегменти різко почали змінюватися — кількість замовлень не кардинально знизилась. Попит на виготовлення стінових панелей, меблевих фасадів та дверей по індивідуальному замовленню існує, а тому закривати виробництво, зменшувати його потужність та обмежувати себе рамками та перекладати відповідальність на обставини сьогодення є безглуздим. В такі часи, коли потрібно майже не щодня знаходити оптимальні шляхи збереження своєї компанії – варто експериментувати, що ми й робимо. У випадку з генератором, ми намагалися впровадити у роботу різну їх потужність, що допомогло нам зрозуміти механізм роботи цього приладу і прийти до того, що нам не достатньо роботи лише декількох станків та мінімально освітленої виробничої території. Нам потрібно працювати в повному обсязі, які б труднощі нас не спіткали. 

Директор з адміністративних питань компанії AGT Plus Олександр Задворній, що безпосередньо оптимізує робочі процеси та контролює їх абсолютне виконання, вважає що в такі важкі часи варто підтримувати клієнтів та дарувати їм бездоганно та якісно виготовлені замовлення в обумовлений термін.

 «Основною метою нашої компанії є створювати комфорт і гармонію в житті людей. Наша команда дотримується певних принципів, а саме: добре та якісно виконувати свою роботу, з любов’ю, постійно навчатися та самовдосконалюватися, застосовувати знання на практиці. Ми завжди виконуємо обов’язки перед клієнтом, тому максимально оперативно створили всі потрібні умови для якнайшвидшого виконання замовлень, та змогли оптимізувати роботу на виробництві в часи блекауту успішно, адже по-іншому бути не може», — коментує Олександр Задворній.

Чи звільняли ми співробітників? Як змінився графік роботи, які інструменти ми почали використовувати, як ми оптимізували процес роботи. 

З виникненням проблеми відключення світла в компанії було прийняте рішення не втрачати можливість працювати в момент, коли вмикали електроенергію, тому виробництво було розділено на дві зміни (з 6:00 до 14:00 перша зміна та з 14:00 до 22:00 друга зміна). Також було створено два сценарії роботи виробництва: 1 сценарій – світло є: всі співробітники, що працюють на зміні, переходять працювати на обладнання для якого потрібна електроенергія (порізка, крайкування, фрезерування). Працюють на даних ділянках доки електроенергія присутня.

Другий сценарій – світло відсутнє: вмикаємо генератор, який може забезпечувати роботу частини верстатів, комп’ютерів, мережі інтернет, та переводимо співробітників на ділянки, які можуть працювати від генератора (зачищення, пакування, складання).

Таким чином ми не втрачаємо можливість працювати, коли вмикається світло (особливо з 6:00 до 9:00 та з 18:00 до 22:00) і навчаємо співробітників роботі на інших ділянках. Тому працівників ми не скорочували, а навпаки почали відкривати нові вакансії та доукомплектовувати ділянки для роботи у дві зміни. 

Загальна атмосфера на виробництві та чи впливають на її зміну постійні відключення світла. Яка продуктивність працівників виробництва та настрій всередині колективу?

Явище зниження продуктивності роботи співробітників будь-якої організації з виникненням певних труднощів, на жаль, часто є повсякденним та передбачуваним. Люди, що не підготовані морально до умов роботи, що є відмінними від звичних, часто впадають в паніку, відчувають почуття замішання та стурбованості, тривога охоплює працівника повністю і він стає неспроможний виконувати якісно свої буденні обов’язки. Але ми готові впоратись з будь-якою ситуацією, якою б складною вона не була.

«Загалом атмосфера на виробництві спокійна, дружна, всі розуміють, що зараз відбувається в країні і потрібно підтримувати один одного. Продуктивність співробітників не знизилась, кожен переживає ситуацію по-різному, але ми всіх підтримуємо та допомагаємо», — коментує керівник відділу виробництва AGT Plus Євген Крикун.

Головними інсайдами, щодо роботи виробництва нашої компанії в часи блекауту є безумовна любов та підтримка всередині колективу, на чому базується, на нашу думку, майже все, максимальна відповідальність та свідомість кожного працівника компанії, вміння працювати автономно та бажання рухатися далі за будь-яких умов, адже дійсно сильні люди, з яких складається наша команда – завжди знаходять всі можливі шляхи подолання проблем у роботі, задля досягнення успіху та позитивного результату.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук